Новини

Повернутися до переліку новин

5 червня у Києві на Подолі українці відсвяткували Всесвітній день охорони довкілля – 2019

Святкування кожного року пов’язане із певною тематикою, що стосується найактуальнішої екологічної проблеми. В цьому році за ініціативи ООН основну увагу приділено питанню забрудненню повітря, оскільки за даними ВООЗ: дев’ять з десяти людей на планети дихає забрудненим повітрям.

Розпочався захід з масового челленжу «Вдягни маску». Учасники пройшлися по Подолу із гаслами: «Ні забрудненню повітря», «Бій забрудненню повітря», «Україна – чиста країна».

Протягом дня відбулися різноманітні екологічні активності для дітей та дорослих. Усі охочі змогли попрактикуватися у сортуванні смітті, пошити бахіли зі старих парасольок, зв’язати чохол для телефону з непотрібних целофанових пакетів. Діти погралися в екологічні та дедуктивні ігри, подивилися на цікаві експерименти щодо якості води, виробили екологічні закладки та зробили на згадку про захід екологічних героїв.

На заході учасники змогли насолодитися кавою від компанії TURCOFEE та смаколиками від майстерні здорової їжі «Дідух», а також дізнатися якими миючими заходами краще користуватися, щоб не зашкодити своєму здоров’ю, від компанії GreenPax; які існують технологічні рішення водопідготовки та очистки стічних вод від компаній NTS (Nature technologies systems) та IDC (International distribution company) і розпочати вивчення іноземної мови разом зі школою англійської мови Flash (проходив розіграш, у якому подарунками стали їх сертифікати).

Завершився захід цікавим спічем фахівців екологічної тематики щодо життя в стилі нуль відходів, покращення якості питної води та підвищення екологічної свідомості серед пересічних українців.

Як зазначив організатор заходу, президент громадської організації «Міжнародна екологічна безпека»: «Наша мета: показати, що жити екологічно – це вигідно та корисно».

Організатори разом з партнерами заходу сподіваються на підтримку держави та залучення більшої кількості небайдужих людей до екології, здоров’я та гармонійного співіснування людини та природи на планеті Земля, що спонукатиме проведенню ще більшого масштабу екологічного заходу до Всесвітнього дня охорони довкілля вже в наступному році.

Джерело: прес-центр громадської організації «Міжнародна екологічна безпека»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!