Новини

Повернутися до переліку новин

5 млн грн щороку економитиме Чернігів завдяки заміні у 58 навчальних закладах освітлення на LED-світильники

До кінця року у Чернігові мають намір замінити лампи розжарювання та люмінесцентні на енергоощадні LED-світильники у 16 школах та 42-х дитячих садочках.

Масштабну кампанію з реконструкції освітлення у навчальних закладах впроваджують у рамках "Програми підвищення енергоефективності в бюджетних установах м. Чернігова на 2017-2027 роки/

До 1 вересня була проведена заміна ламп розжарювання та люмінесцентних світильників на світлодіоди у 16-ти школах міста, наразі LED-світильники встановлюють у дитсадках.

Станом на 18 жовтня, роботи з реконструкції освітлення повністю завершені у дошкільному навчальному закладі No4: встановлено 362 нові енергозберігаючі світильники.

Як зазначає завідувач ДНЗ No4 Олена Луговська, старе освітлення не відповідало майже ніяким вимогам і працювало на 60-65%. «Старі лампи гуділи, тріщали, миготіли, інколи не включатися з першого разу, - розповідає вона. – Нові світильники мають гарний естетичний вигляд та яскраво світять».

На даний момент також встановлено 194 LED-світильники у ДНЗ No65 - залишилося замінити освітлення у службових приміщеннях.

Під час реконструкції у кімнатах з великою вологою (басейн, кухня, ванна кімната) облаштували вологостійкі світильники та одночасно замінили однополюсні автоматичні вимикачі. Заміна світильників здійснювалася у всіх приміщеннях садочків (коридори, групи, роздягальні, спальні, комори, кухні, актові зали, спортзали).

На реконструкцію освітлення у навчальних закладах з міського бюджету виділили понад 22 млн гривень, які окупляться за 6-7 років.

Згідно з попередніми розрахунками, заміна понад 25 тисяч ламп в закладах сфери освіти дозволить Чернігову щорічно економити 5 млн гривень на електроенергії.   

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!