Новини

Повернутися до переліку новин

Австралія посадить мільярд дерев для боротьби зі зміною клімату

Австралійський уряд планує висадити мільярд нових дерев у рамках масштабної кампанії,  що має на меті досягнення кліматичних цілей, зазначених Паризькою угодою.

Вчені розрахували, що проект, який триватиме аж до 2050-го, допоможе усунути 18 мільйонів тонн парникових газів вже до 2030 року: це, у свою чергу, цікавий приклад менш технічної відповіді на зміни клімату.

План, який називається Regional Forestry Hubs, також зможе надати роботу в секторі, що приносить понад 16,4 мільярда доларів національній економіці Австралії, - про це повідомив ЗМІ прем'єр-міністр Скотт Моррісон. Австралія знаходиться на сьомому місці у світі за площею, вкритою лісами: вони займають 17 % її поверхні.

Новини щодо планів Австралії доповнює недавнє дослідження, проведене вченими зі Швейцарської вищої технічної школи Цюріха, яке показало, що широкомасштабна кампанія всесвітньої посадки дерев може серйозно скоротити світові виділення парникових газів.
«Дерева – наша наймогутніша зброя в боротьбі зі зміною клімату», - сказав дослідник із Цюріха Томас Кроутер в інтерв'ю виданню The Independent.

Мільярд дерев – безумовно, вражаючий початок, але це значно менше, ніж трильйон дерев, здатних підтримати Землю, за підрахунками Кроутера і його колег.

«Кожен може взяти участь, - каже Кроутер. - Дерева буквально роблять людей щасливішими в міських умовах, вони покращують якість повітря, води, їжі, обслуговування екосистеми. Це дуже проста і зрозуміла річ».

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» за матеріалами naked-science.ru

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!