Новини

Повернутися до переліку новин

Білий дім применшує роль глобального потепління у почастішанні стихійних лих

Адміністрація президента Дональда Трампа спробувала нівелювати висновки звіту про екологію, «Програми США з дослідження глобальних змін» (U.S. Global Change Research Program), підготованого державними агентствами на замовлення Конгресу. Автори досліджень стверджують, кліматичні зміни стануть передумовою збільшення кількості і масштабів природних катаклізмів у Сполучених Штатах, серед яких потужні урагани, посухи та лісові пожежі, повідомляє Голос Америки. 

У Білому домі заявили, дослідження, здебільшого, засновані на крайніх «екстремальних сценаріях» розвитку ситуації і не враховує новітні технології та інновації, які допоможуть зменшити викиди вуглецю і знизити інші негативні наслідки кліматичних змін.

У звіті, який підготували більше 300 дослідників з 13 міністерств і відомств, зазначається, що стихійні лиха траплятимуться у США все частіше. Найгіршого варіанту розвитку подій все ще можна уникнути, якщо уряд вже зараз зробить серйозні кроки для поліпшення екологічної ситуації, вважають учені.

Прес-секретар Білого дому Ліндсі Волтерс відзначила, робота над звітом почалася ще за президента Барака Обами, і що автори використовували різні сценарії розвитку подій для оцінки кліматичних змін. Однак кінцевий варіант звіту, за словами Волтерс, заснований на найгіршому з усіх можливих варіантів.

Волтерс закликала не забувати про те, що нові технології можуть допомогти уникнути забруднення атмосфери. Прес-секретар адміністрації також зазначила, що з 2005 року викиди вуглецю в американській енергетиці знизилися на 14%, хоча забруднення повітря в глобальному масштабі продовжило зростати.

Попри це, Сполучені Штати залишаються другою у світі країною за рівнем викидів вуглекислого газу після Китаю.

Адміністрація Трампа скасувала дію кількох екологічних регулятивних актів, виданих за президентства Барака Обами, і сприяла збільшенню видобутку в США викопних видів палива.

Торік президент Трамп заявив про вихід США з Паризької угоди 2015 року, підписаної представниками майже 200 країн задля боротьби з кліматичними змінами. Трамп заявив, що участь у договорі шкодить американській економіці, і вказав на відсутність свідчень того, що угода є корисною для поліпшення стану довкілля.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!