Новини

Повернутися до переліку новин

Будівництво малих ГЕС в Карпатському регіоні повинно дотримуватись усіх норм законодавства

20 травня 2014 року під Міністерством екології та природних ресурсів України відбулись акції за участю представників інститутів громадянського суспільства, які підтримують будівництво малих ГЕС в Карпатському регіоні та їх опонентів. Керівництво Мінприроди запросило усіх учасників до конструктивного діалогу, який відбувся в інформаційно-просвітницькому Орхуському центрі.

Від Мінприроди України були присутні: заступник Міністра – керівник апарату Олександр Настасенко, Директор юридичного департаменту Володимир Бучко, начальник відділу водних екосистем та ресурсів Олександр Бонь.

«Позиція Мінприроди полягає у необхідності зваженого підходу до питання будівництва малих ГЕС на гірських річках Карпатського регіону. Рішення про таке будівництво мають прийматись у кожному конкретному випадку з урахуванням потенційних екологічних ризиків і наслідків, а проекти будівництва малих ГЕС повинні розроблятись з урахуванням розвитку екомережі, планів управління басейнами гірських річок, розвитку природно-заповідного фонду, вимог міжнародних договорів України», - наголосив Олександр Настасенко.

Заступник Міністра додав, що такі об’єкти можуть в подальшому мати право на життя, якщо при будівництві будуть дотримані усі норми законодавства. Крім того,  планується створення робочої групи, до роботи якої буде залучено усі зацікавлені органи виконавчої влади та громадськість для розроблення плану подальших дій.

Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!