Новини

Повернутися до переліку новин

Чому підприємства-забруднювачі не поспішають з екологічною модернізацією виробництвi

В ефірі програми «Ситуація» на телеканалі «Прямий» Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак заявив, що сьогодні підприємствам-забруднювачам простіше сплатити екологічний податок, аніж витрачати кошти на екологічну модернізацію застарілого обладнання. За його словами, в Україні не працює європейський принцип «забруднювач платить», передбачений європейськими директивами та Угодою про Асоціацію з ЄС.

Міністр зазначив, що наполягає на запровадженні механізму, який би стимулював підприємства переходи до принципів сталого розвитку і не виключає, що таким механізмом може стати збільшення розміру екологічного податку, який в Україні значно нижчий за аналогічний податок, наприклад, в Польщі.

«Як тільки українським підприємствам стане вигідніше вкладати кошти в модернізацію, і це буде дешевше, ніж сплачувати високі податки – вони будуть оновлювати виробництва на користь довкілля. З цього приводу зараз ведуться гострі дискусії з народними депутатами та бізнесом», - повідомив посадовець.

Довідка! У липні 2017 року Міністерство екології та природних ресурсів оприлюднило новий рейтинг «ТОП-100 основних підприємств-забруднювачів» Більшість підприємств, які увійшли до рейтингу, зосереджено в Донецькій, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Джерело: menr.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!