Новини

Повернутися до переліку новин

Чи готова Американська торговельна палата інвестувати у відновлювану енергетику України?

Американська торговельна палата в Україні визнає зусилля уряду в проведенні дискусії щодо пошуку рішень проблемних питань у секторі сонячної та вітрової відновлюваної енергії протягом останніх тижнів.

Компанії-члени Палати готові продовжити продуктивний діалог задля пошуку взаємоприйнятних рішень, що покликані покращити фінансову стабільність гарантованого покупця і дозволити уникнути внесення ретроспективних змін до законодавства щодо діючих проектів, що можуть спричинити довготривалий негативний вплив на інвестиційний клімат України. Приведення угод про купівлю-продаж електроенергії з відновлюваних джерел у відповідність до міжнародних стандартів фінансування може стати частиною заходів уряду для стабілізації ринку.

Довгострокова стабільність гарантованого покупця має бути частиною будь-якого рішення і є важливою передумовою для будь-яких дискусій навколо добровільної реструктуризації, щоб гарантувати інвесторам впевненість, що це разова дія.

Компанії-члени Палати переконані в тому, що надання пріоритетності платежів інвесторам, які погодяться на добровільну реструктуризацію, може звести нанівець добровільний характер такої реструктуризації, тому така опція є неприйнятною у жодному із запропонованих рішень. Принципово важливо, щоб усі учасники ринку та інвестори отримували від уряду рівні умови, незалежно від того, чи погодяться інвестори на реструктуризацію на умовах, встановлених урядом.

Компанії-члени Американської торговельної палати налаштовані оптимістично щодо бізнес-клімату в Україні. 65% компаній планують збільшити свої інвестиції в Україну.

Однак, компанії-члени Палати переконані, що вирішення цього питання є важливим для забезпечення амбітних цілей щодо залучення прямих іноземних інвестицій, приватизації та концесій. Недосягнення справді добровільного рішення може перешкоджати залученню нових прямих іноземних інвестицій в Україну та суттєво стримувати майбутнє економічне зростання.

Компанії-члени Американської торговельної палати в Україні чекають на можливість ознайомитися із текстом відповідного законопроекту та готові до продовження діалогу з урядом України щодо цього важливого питання.

Джерело: прес-центр Американської торговельної палати в Україні

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!