Новини

Повернутися до переліку новин

Чи готовий український бізнес працювати екологічно? Про проект ЕСОtransformation–2019

У 2018 році в Україні вперше вручено відзнаки «ЕСОtransformation–2018» (у професійних колах більше прижилася назва «ЕКОоскар»). Як виникла ідея проекту та якою є його головна мета?

Взаємодія з екологами та керівниками підприємств протягом останніх років дала чітке бачення того, що, з одного боку, ми вимагаємо від них бездоганної професійності, виконання всіх вимог щодо екологічної безпеки й раціонального природокористування, а, з іншого — ми (усі разом, як держава, так і суспільство) не даємо їм достатніх інструментів і стимулів для «зеленої» модернізації.

Коротко кажучи — критика має бути максимально конструктивною та поєднуватися з відзнаками досягнень.

Головна ідея проекту — створити додатковий стимул для «зеленого» розвитку, популяризувати кращі з екорішень, дати бізнесу екоорієнтири й показати, що бути ЕКО — це вже не тренд, а необхідність!

Схожі заходи вже давно проводять в європейських країнах, США та навіть Китаї!

Тепер і в нас є власна екологічна премія, якою відзначатимуть кращих та яка задаватиме планку всім іншим учасникам! «ЕCОtransformation–2019» (екотрансформація) покликана сприяти формуванню нової системи цінностей, підтримувати лідерів бізнес-спільноти, які, попри економічні труднощі, формують справжні національні цінності — повагу до своєї землі, піклування про її збереження та процвітання.

Модернізація виробництва із впровадженням кращих доступних технологій — основний інструмент зниження негативного впливу на довкілля: таким є меседж для учасників проекту.

Головна відзнака ЕСОtransformation має вигляд кубика-трансформера. Що ж символізує ЕКОоскар?

Діяльність у сфері ЕКО — як головна нагорода проекту у вигляді куба, що тримається лише на одному куті — багатогранна. Вона поєднує державу–бізнес–громадськість–науку задля майбутнього якісного життя, дотримання Україною всіх міжнародних природоохоронних зобов’язань, і водночас це хитка конструкція: один неправильний рух — і наслідки відчує кожен.

Хто брав участь у проекті у 2018-му, та хто може долучитися до нього у 2019 році?

Ми нагородили вже 50 стейкхолдерів «зелених» змін — тих, хто протягом року впливав на екологічну політику держави та окремих підприємств, успішно долав перепони та знаходив рішення задля екологічної трансформації держави та бізнесу! Цей проект об’єднав усіх ключових персон держави та бізнесу у сфері ЕКО, кращих відомих галузевих експертів, екоактивістів, а також керівників підприємств, що вже стали на шлях «зелених» змін.

У 2018 році відзнаку отримали також ті лідери екостартапів, які своїми інноваціями, екотехнологіями, апробованими на практиці, допомагали трансформуватися іншим, надаючи послуги, інформацію, залучаючи інвестиції тощо.

Отже, учасником ЕСОtransformation–2019 може стати той, хто має апробовані успішні рішення у сфері охорони довкілля, екотехнології та надасть аргументи щодо можливості застосування таких рішень широким загалом суб’єктів господарювання (неабияка користь напрацювань)!

Проект ЕСОtransformation–2019 розпочався 1 березня 2019 року, а завершиться наприкінці року врученням відзнак.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»  № 3, 2019

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!