Новини

Повернутися до переліку новин

Чи шкідливі паперові чеки для здоров'я? Основна перевага електронних чеків

Еко-формат – це тренд, відповідати якому прагнуть всі сегменти бізнесу не з любові до популізму, а через елементарну безпеку, стурбованості здоров'ям людей і станом нашої планети. Чи замислювався хтось про те, наскільки фатально на кожного з нас впливають звичайні касові чеки? Екологи всього світу б'ють на сполох і виступають за їх скасування, давайте розберемося, чому.

Чому кожна ваша покупка завдає шкоди екології і здоров'ю?

У касових апаратах папір точково нагрівається в місцях, де наноситься друк: чорні лінії, букви або цифри. У термочутливий шар такого паперу, як правило, входить безбарвне з'єднання Бісфенол-А. Навіть за кілька секунд перебування чека в ваших руках цей надзвичайно шкідливий токсин проникає крізь в шкіру в організм, надаючи згубну дію на центральну, ендокринну та репродуктивну системи. Він накопичується і не виводиться з нього природним шляхом. Найбільше до такого токсичного навантаження схильні касири, працівники банків та інших установ з касовими апаратами.

Як тільки ви викидаєте чек в сміття, токсин потрапляє в грунт. Підприємства не беруть чеки в переробку, через той же Бісфенол-А, просто відправляючи їх на смітник, звідки шкідлива речовина просочується в грунтові води. Відмовившись від використання чеків, надрукованих на термопапері можна зберегти тисячі дерев, сотні тисяч життів тварин і попередити розвиток генетичних патологій у десятків поколінь людей.

Як уникнути катастрофи, або в чому ж перевага електронних чеків

Виключити всі вищеописані недоліки паперових чеків здатне грамотне і кардинальне технологічне рішення, яким і стали електронні чеки.

Незалежно від сегмента використання - громадське харчування, торгівля, транспортні послуги і т.д. - електронні чеки не просто виключають будь-яку шкоду для здоров'я і навколишнього середовища, вони ще й економічно вигідні для обох сторін. По факту - це інтелектуальна система, в якій відсутні всі недоробки мерчендайзингу минулого.

Щоб розібратися було простіше, давайте спробуємо сформулювати три основних переваги чеків саме електронного формату:

  1. Простий облік. Як для власників бізнесу, так і для самих покупців. Перші - позбавлені морально і технічно застарілої звітності, другі - від купи папірців в гаманці і боязні їх втратити (тут варто згадати про гарантії). Вся інформація - у вас в смартфоні.
  2. Краща взаємодія. Причому, двостороння - покупці зможуть отримувати повідомлення про цікаві товарах і / або послуги, а бізнес - формувати для кожного клієнта релевантну пропозицію.
  3. Зручно. Чим зручніше клієнтові, тим вигідніше бізнесу. Покупець самостійно відстежує статистику, отримує персоналізовані пропозиції, і, в 40 % випадків, повертається до вас знову.

Питання інтеграції електронних чеків в повсякденне життя кожного українця – питання часу і свідомості.

електронний чек - в чому перевага

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!