Новини

Повернутися до переліку новин

Циркулярна економіка в дії! На заводі IMMER Group у Києві почала роботу сучасна рекупераційна станція

На заводі IMMER Group у Києві в промислову експлуатацію введено сучасну рекупераційну станцію, що виводить екологічну безпеку та ефективність виробництва на новий рівень. Повністю автоматизована система виключає викиди легких органічних сполук до навколишнього середовища та дає можливість повторно використовувати сировину в тому ж технологічному процесі. Рівень очищення викидів відповідає не лише українським, а й більш жорстким європейським стандартам.

Запуск станції прокоментувала Ірина Мірошник, президент IMMER Group: «Для IMMER Group принципи сталого розвитку та циркулярної економіки — це не модні тренди, а керівництво до дії. Мінімум шкідливих викидів, повторне використання відпрацьованої сировини, готовність інвестувати в довгострокові рішення — це якості, що характеризують ефективний, сталий і соціально відповідальний бізнес. На сьогоднішній день наша рекупераційна станція є абсолютним ноу-хау для всієї галузі та не має аналогів. Таким чином, IMMER Group вкотре задає нові стандарти для галузі гнучкого пакування та інших сфер виробництва, продовжуючи і надалі послідовно реалізовувати принципи сталого розвитку в своїй роботі».

Як працює рекупераційна станція IMMER Group?

У процесі виготовлення гнучкого пакування виробничі лінії генерують повітряні викиди з парами фарб, адгезивів і розчинників. Викиди по трубах надходять до 6 адсорберів рекупераційної станції, які затримують та регенерують повітряну суміш. Після видалення вологи отриманий матеріал проходить дистиляцію та розділяється на очищені речовини трьох типів — етилацетат, етанол і розчинники з високою температурою кипіння. Етанол і етилацетат, що разом складають 90% від всього обсягу отриманих речовин, автоматично повертаються до виробничого процесу для повторного використання. Третій тип компанія планує продавати на зовнішньому ринку. В підсумку 98,5% викидів отримують нове життя, не завдаючи шкоди навколишньому середовищу.

Рекупераційна станція у фактах і цифрах

  • 24 години 7 днів на тиждень працює станція
  • 260 000 м3 на годину — максимальний обсяг повітряної суміші, що обробляється
  • 98,5% викидів очищується
  • 1 000 метрів — загальна довжина труб і резервуарів на станції
  • 5 років тривали роботи з реалізації проекту
  • 5,6 млн євро — інвестиційна вартість проекту
  • 1 інженер контролює роботу станції
  • 2 роки роботи станції на повну потужність можуть окупити проектні витрати

Запуск рекупераційної станції є частиною масштабної інвестиційної програми ЄБРР на суму 29,8 млн євро. Основними технічними партнерами проекту виступили такі європейські та українські компанії, як Sites srl, ABB, «Лінде Газ Україна», ВНІІХІМПРОЕКТ та інші.

Цей проект став для IMMER Group ще одним кроком у реалізації принципів сталого розвитку. Нагадаємо, що IMMER Group приєдналась до Глобального договору ООН в жовтні 2017 року та послідовно інтегрує цілі сталого розвитку до своєї операційної діяльності.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!