Новини

Повернутися до переліку новин

Допомагаємо фахівцям підприємств підвищувати кваліфікацію з управління у сфері поводження відходами

6 вересня у місті Києві стартував курс підвищення кваліфікації для менеджерів природоохоронної діяльності «Управління відходами на підприємстві», підготовлений провідними експертами PAEU та відбувається за сприяння Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління.

Головний експерт курсу Валентин Щербина, віце-президент PAEU, член редакційної ради журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства», досвідчений еколог-практик, поділився своїми напрацюваннями у сфері управління відходами підприємства, роз’яснив учасникам курсу базові поняття, що зазначені в Директивах ЄС, підстави утворення відходів, принципи віднесення відходів до різних класів небезпечності, зазначив проблеми поводження з відходами та окреслив можливості їх подолання.

Жваву дискусію викликали питання утворення та утилізації відходів. Експерт при розгляді питання витрат на утилізацію відходів зазначив шляхи, якими еколог може суттєво зменшити витрати на утилізацію, та акцентував, що саме керівник підприємства, а не еколог, приймає рішення щодо того, утворювати відходи чи ні. Валентин зауважив, що юридичного статусу відходи набувають тільки за операціями у бухгалтерському обліку.

Також учасники з’ясовували питання щодо планування роботи у сфері поводження з відходами на підприємстві, бюджетування витрат на екологічні послуги з утилізації/видалення відходів. Багато питань від учасників курсу виникало стосовно типових помилок та шляхів вирішення проблемних питань обліку відходів.

Завдяки виступу Романа Третяка, професора Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління (к.е.н. — землевпорядник, юрист, оцінювач), учасники дізналися про принципи організації сталого землекористування, охорону земель шляхом оцінки землекористування та землеустрою. Експерт ознайомив аудиторію з методикою підготовки землекористування підприємства до планової перевірки земінспекцією, акцентував увагу на оцінці ризиків впливу на довкілля, землеустрою та організації ділянки щодо тимчасового складування відходів. Роман започаткував дискусію з практичних кейсів «розміщення будівельних відходів на ділянці», «встановлення зон обмежень навколо режимоутворюючих об’єктів».

На останок експерт Валентин Щербина акцентував увагу на здійсненні внутрішнього нагляду (контролю) за дотриманням законодавства у сфері поводження з відходами структурними підрозділами підприємства, пояснив особливості проведення внутрішніх перевірок, порядку проведення, документального оформлення та контролю за виконанням приписів.

Учасники курсу підвищили кваліфікацію з поводження відходів та отримали свідоцтва державного зразка від ДЕА післядипломної освіти та управління, партнера «ECOBUSINESS. Екологія підприємства», а також сертифікати про успішне проходженя курсу, що видається за сприяння Professional Association of Ecologists of Ukraine.

Стежте за подіями для менеджерів природоохоронної діяльності

Джерело: ECOBUSINESS Group

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!