Новини

Повернутися до переліку новин

Допомога екологам у набутті практичних навичок

Два дні екологи з підприємств та організацій м. Дніпро навчалися та ділилися досвідом з побудови системи екологічної безпеки та управління відходами на семінарах, що проводилися за сприяння журналу «Екологія підприємства».

 

.Щоб розібратися у правовому регулюванні та допомогти екологам у набутті  практичних навичок було залучено до проведення семінару експертів з багатим практичним досвідом:

  • Паламарчука Івана Олексійовича (досвід оскарження судових рішень, проведення екологічних перевірок), заслуженого природоохоронця України, еколога-практика.
  • Щербину Валентина, еколога-практика, члена редакційної ради журналу «Екологія підприємства». Має досвід роботи екологом в Національній поліції України, Інституті географії НАН України та Міністерстві екології та природних ресурсів України.

Першого дня активну дискусію викликали питання:

  • зберігання відходів на підприємстві до передачі на утилізацію/видалення;
  • про особливості утворення, обліку та утилізації відходів у ЄС та в Україні, набуття та припинення статусу відходів у європейському та національному законодавстві;
  • особливості ведення, звітності у сфері поводження з відходами;

Учасники з експертами розглядали  інструкції, накази, форми обліку відходів, класифікацію відходів за ДК 005-96, шаблони та типові помилки, отримали авторські рекомендації щодо ведення  бухгалтерського обліку відходів та отримали практичні рекомендації стосовно вирішення основних проблемних питань ТМЦ і відходів та виправлення типових помилок екологів при виконанні робіт з укладання та ведення договорів, контролю виконання робіт, обліку та звітності.

Описание: \\FILESERVER\mediapro\PR-2018\ЕКП\НОВИНИ\вересень\21.09\5\3.jpg

Описание: \\FILESERVER\mediapro\PR-2018\ЕКП\НОВИНИ\вересень\21.09\5\2.jpg

Другого дня розглядали питання основних засад державної екологічної  політики в Україні та дотримання принципу ЗАБРУДНЮВАЧ ПЛАТИТЬ, порядку планування та організації екологічно-безпечної діяльності на підприємстві:
-     поводження з небезпечними відходами;
-     охорона атмосферного повітря;
-     раціональне використання й охорона водних ресурсів та надр;
-     охорона та використання земельних ресурсів;
-     охорона зелених насаджень.

Розглянули законодавчо визначені дозвільні документи у сфері дотримання вимог природоохоронного законодавства у діяльності підприємства та порядок оскаржень рішень уповноважених органів щодо анулювання документів дозвільного характеру.

Слухачі семінару ознайомилися з засадами державної екологічної політики, направленої на організацію екологічно чистого виробництва, раціонального використання та охорони природних ресурсів, з практичними матеріалами оскаржень рішень дозвільних органів, органів державного нагляду (контролю),  з матеріалами судової практики.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!