Новини

Повернутися до переліку новин

Дотримання екостандартів під час експорту зерна обговорили в Мінекології

У Мінекології відбулася зустріч з найбільшими українськими зернотрейдерами, під час якої учасники обговорили екологічну складову у період сезону експорту зерна.

Про це повідомляє прес-служба Мінекології. 

"Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак напередодні сезону експорту зерна, котрий розпочнеться 1 липня, зустрівся із найбільшими зернотрейдерами та представниками Американської торговельної палати, щоб обговорити екологічну складову в процесі організації транспортної логістики та подальшу взаємодію у цьому процесі бізнесу і Державної екологічної інспекції. У першу чергу сторони домовилися створити спеціальну «гарячу лінію» для інформування про питання щодо екологічного нагляду, які можуть виникати у період сезону експорту зерна", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, Семерак наголосив на важливості екологічної складової під час організації морської логістики. 

«Азовське та Чорне море - важливі райони міжнародних транспортних перевезень. З одного боку, торговельне мореплавство приносить прибуток, а з іншого - нерідко завдає великої шкоди довкіллю і є причиною забруднення моря. Ми не можемо робити вигляд, що у нас немає цієї проблеми», - зазначив міністр.

Він наголосив, що українські експортери повинні вживати заходи щодо забезпечення екологічної безпеки суднами, на яких експортується продукція, для зменшення забруднення навколишнього природного середовища.

«Це і є не чим іншим, як соціальною відповідальністю бізнесу. Держава готова підтримувати та допомагати такому бізнесу. Україна зробила вибір на користь Європейського Союзу, а значить, ми зобов’язалися запровадити сучасні екостандарти, і бізнес має бути партнером у цій історії», - сказав Семерак.

У ході зустрічі також йшлося про проведення екологічного та радіологічного контролів зернових вантажів у морських портах України та необхідність внесення змін до відповідних нормативно-правових актів. Окремо учасники зустрічі обговорили роботу системи автоматичного контролю за переміщенням вантажів (система «Янтар»), яка працює в морських портах України.

Також сторони домовилися ініціювати проведення зустрічі за участю представників Державної екологічної інспекції України, Державної прикордонної служби, Державної митної служби, Адміністрації морських портів України, Міністерства інфраструктури та Мінприроди для налагодження подальшої ефективної співпраці держави та бізнесу в процесі впровадження в Україні сучасних міжнародних стандартів, зокрема, в частині охорони довкілля.

Джерело: www.ukrinform.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!