Новини

Повернутися до переліку новин

ДТЕК ЕСКО модернізував систему освітлення на МК «Азовсталь»: економія 90 % електроенергії

ДТЕК ЕСКО модернізував систему освітлення в транспортно-обробному відділенні конвертерного цеху меткомбінату «Азовсталь» Групи Метінвест. Замість 713 старих світильників робочі місця металургів тепер освітлюють 553 LED-світильників, які світять яскравіше, а електроенергії використовують на 90 % менше.

Нові LED-світильники забезпечують рівномірне освітлення без ефектів засліплення. Всі світильники мають високий рівень волого-і пилозахисту. У світильниках використовується розжарене скло, яке дозволяє уникнути в'еданія пилу і зменшення світлового потоку з часом. Такі світильники прослужать 15 років.

Системи освітлення модернізують і в інших відділеннях цеху. До кінця березня LED- світильники з'являться в скрапном і ковшового відділеннях, почнуться роботи у відділенні безперервного розливання сталі, у відділенні скачування шлаку, у відділенні сипучих і феросплавів, а також в міксерному. До вересня нове освітлення буде в товстолистовому і великосортних прокатних цехах меткомбінату.

Генеральний директор комбінату «Азовсталь» Енвер Цкітішвілі:

– Життя і здоров'я наших співробітників безцінні. Тому ми так багато уваги приділяємо питанню безпеки праці. Якісне світло – це фактор промислової безпеки №1. Колеги з ДТЕК ЕСКО комплексно підійшли до завдання підвищення комфорту для металургів, врахували всю специфіку роботи нашого великого і складного підприємства. Енергетики не просто «замінили лампочки», а повністю перепроектувати систему освітлення, встановили нові щитові і автоматику.

Директор ДТЕК ЕСКО Євген Бушма:

– Завдяки використанню в транспортно-обробному відділенні LED-світильників підприємство зменшить витрати електроенергії на 90%: до 6 млн кВт∙год на рік. Скорочення енергоспоживання буде мати непрямий екологічний ефект у вигляді зниження викидів на 5,4 тис. тон СО2 на рік.

Нові світильники більш надійні, довговічні і вимагають менше витрат на обслуговування.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!