Новини

Повернутися до переліку новин

Екологічні інновації для виховання майбутніх спортсменів

Жодна успішна європейська країна не дозволяє собі ігнорувати спорт. Він є не лише об’єднавчим фактором суспільства, а й формує багатомільйонний обіг коштів, створює додаткові робочі місця, сприяє підвищенню рівня культури й приваблює інвесторів. Фундамент майбутніх спортивних успіхів — це, насамперед, молоде покоління.

Якість життя — це не лише висока зарплатня, якісна освіта і медицина чи європейські соціальні стандарти. Суспільство потребує ще й шляхів самореалізації, у тому числі — через спорт. Можливість розвиватися в улюбленій справі, перетворюючи дитяче захоплення на успішну спортивну кар’єру, мотивує на нові досягнення. Багато хто з сучасних зірок великого футболу починав на непідготовленому майданчику у дворі. Наскільки ж легшим був би їхній шлях за наявності зручних і сучасних футбольних полів?

Як розвивають футбол у світі

Широко відомі програми розвитку молодіжного футболу в таких країнах як Англія, Франція чи Бразилія, але в цьому контексті показовим буде приклад Ісландії. Ця північна острівна країна з населенням у 325 000 людей спромоглася досягнути значних успіхів у європейському футболі. Загалом в державі зареєстровано понад 20 тис. футболістів, які регулярно займаються улюбленою справою напівпрофесійно (поєднуючи з основною роботою) чи професійно.

Запорука успіху Ісландії на ниві футбольних досягнень полягає не лише в особливостях північного менталітету. Поштовхом до спортивного розвитку стало створення скаутингової системи, яка діє по всій території острова. На кожну тисячу жителів припадає хоча б одна футбольна школа. Тому майбутні ісландські зірки футболу змалечку отримують все необхідне: обладнані спортивні майданчики з якісним штучним покриттям, підтримку кваліфікованих тренерів і регулярні тренування. І все завдяки тому, що уряд Ісландії, усвідомлюючи потенційну віддачу від подібних інвестицій, справедливо вважає футбол одним із важливих факторів зміцнення позицій країни на міжнародній арені.

Як створити умови для розвитку футболу в Україні

Зробити державу успішною допоможе всебічна реалізація людського потенціалу, у тому числі і спортивного. Розвиток спорту допоможе країні сформувати новий імідж, привернути додаткові зарубіжні інвестиції й посісти гідне місце у світовому співтоваристві. Тому не викликає питань доцільність масового будівництва якісних майданчиків для занять футболом та іншими видами спорту. У поєднанні з розвиненою системою виховання майбутніх спортсменів розвиток інфраструктури відкриє нові можливості для вітчизняного футболу.

Враховуючи обмеженість ресурсів, слід одразу ж робити ставку на якісне штучне покриття з довгим терміном експлуатації та високими якісними характеристиками. Наприклад, поля, що виробляються заводом «ФФУ Продакшн» за сертифікованою німецькою технологією, відповідають найвищим європейським стандартам якості та служать десятиріччями, не потребуючи заміни. Є навіть додаткові екологічні переваги: для виробництва штучного покриття частково перероблюють старі гумові шини, що сприяє збереженню довкілля.

Окрім цього значного зменшення видатків на обслуговування упродовж років, штучне покриття сприяє формуванню професійної техніки гри й значно зменшує рівень травматизму гравців. Важливо, що за рахунок стандартизації нівелюється вплив фактору «рідного поля» на результати змагань — «гості» почувають себе так само зручно на виїзді, як і вдома. Усе це лише за кілька років дасть змогу вивести вітчизняний футбол на якісно новий рівень.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!