Новини

Повернутися до переліку новин

Енергетична революція сьогодні, незручна планета та найочікуваніший серіал про Чорнобильську трагедію — нові огляди фільмів у рубриці «Екологія, література та кіно»

Редакція журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» продовжує публікувати матеріли рубрики «Екологія, література та кіно», у якій ми збираємо для вас бібліотеку та пізнавальні фільми, що допоможуть інакше глянути на взаємини природи та людини й змінити ставлення до навколишнього середовища.

Художній міні-серіал «Чорнобиль (Chernobyl)»
Творець серіалу: Крейг Мазін, Великобританія, США, 2019 р.

Події нового міні-серіалу розгортаються в 1986 році, коли на Чорнобильській АЕС сталася катастрофа світового масштабу — вибухнув четвертий енергоблок. За сюжетом, аварія на ЧАЕС відбувається в перші хвилини серіалу. Це зроблено для того, щоб подивитися на ситуацію очима людей, а не зациклюватися на самому вибуху.

Для знімальної групи було важливо показати, що Чорнобиль був глобальною проблемою. Тисячі людей, які працювали над ліквідацією катастрофи, насправді врятували Європу від радіоактивного забруднення.

Серіал Чорнобиль показує велику мережу брехні, яка пронизувала всі рівні Радянського Союзу, яка призвела до аварії і початкової спроби її приховати. Ця стрічка не просто змусить думати — вона позбавить сну.

Документальний фільм «Незручна планета (An Inconvenient Sequel)»
Режисери Бонни Коэн, Джон Шенк, США, 2017 р.

За нашу планету варто боротися…

Ми повинні дати шанс наступним поколінням і боротися за спільний дім під назвою Земля. Проблема глобального потепління, а також інших кліматичних змін за останні роки постала вельми гостро і це вже просто неможливо більше ігнорувати. Якщо людство буде і далі закривати очі на те, що відбувається, то урагани, повені та інші катаклізми будуть лише посилюватися, забираючи з собою безліч життів, а також останні надії на світле майбутнє людства на Землі …

При цьому надія є, і фундаментальні зрушення у напрямку до вагомих змін у кращий бік вже з’явилися. Уряди всього світу зійшлися на тому, що потрібно прагнути максимально знизити рівень забруднення навколишнього середовища парниковими газами, звівши його до нуля. Також серйозно обговорюється революційний стрибок в енергетичній галузі та перехід на нові джерела енергії. Люди серйозно замислилися над своїм майбутнім і життям дітей, які прийдуть після нас, і будуть мати повне право поставити нам питання, про що ми думали і чому не слухали вчених, коли вони звідусіль сурмили, що насувається великомасштабна катастрофа. Про ці та інші важливі речі говорить Альберт Гор, що колись був віце-президентом Сполучених Штатів Америки, який мандрує по всьому світу і закликає громадськість задуматися про природу.

Документальний фільм «Енергетична революція сьогодні (Happening: A Clean Energy Revolution)»
Режисери Джеймс Редфорд, James Redford, США, 2017 р.

Планета втомилася від забруднення, нерозумного використання її ресурсів і людей, які не дбають про своє майбутнє і завтрашній день своїх дітей. Творець проекту Джеймі Редфорд вирішує вирушити в яскраву й захопливу подорож Сполученими Штатами Америки, присвячену енергетичній революції, яка відбувається вже сьогодні. Свідомі громадяни по всій країні намагаються змінити свій підхід до споживання природних ресурсів, а також змінити сам принцип отримання енергії. Сонячні батареї стали для багатьох реальністю — вигідною, безпечної, надійної і не завдають шкоди навколишньому середовищу. Створювати нові робочі місця, заробляти на цьому гроші, покращувати світ навколо, домагатися соціальної справедливості — все це більше, ніж можливо, — стверджує Редфорд, — варто тільки захотіти і докласти трохи зусиль.

Зміни самі не трапляються, завжди потрібно прагнути і реалізовувати їх власними силами. І ці люди готові йти на ризик та брати відповідальність на себе, навіть якщо Вашингтон відмовиться підтримати їх.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!