Новини

Повернутися до переліку новин

Естонія вводить заборону на використання одноразового пластикового посуду на громадських заходах

З 1 жовтня поточного року на громадських заходах, що проводяться в Таллінні, заборонено використовувати для сервірування столу одноразовий посуд і пригощати напоями та їжею в тарі, до складу якої входить пластик.

При цьому дозволяється використовувати посуд і приладдя з біорозкладного пластику, які піддаються компостуванню і відповідають стандарту EVS-EN 13432 чи іншим відповідним.

Організатори заходів зобов'язані забезпечити сортування відходів, щоб в кожному місці збору сміття були контейнери хоча б трьох типів: для змішаних побутових відходів, біорозкладних відходів і упаковки. На контейнерах повинне бути чітке маркування. Відповідно до постанови міського зібрання, використання пляшок і банок з позначенням заставної тари на громадських заходах не регулюється.

Віце-мер Таллінна Зюлейха Ізмайлова зазначила, що мета введення обмежень полягає в тому, щоб знизити утворення шкідливих для навколишнього середовища відходів із пластику, підвищити свідомість людей і підтримати застосування повторно використовуваного посуду.

Замість одноразового посуду, до складу якого входить пластик, можна буде використовувати посуд і приладдя з картону, дерева, бамбука, пальмового листя, цукрової тростини або іншого матеріалу, який можна використовувати у компості. Також можна використовувати звичайний посуд, що буде видаватися під заставу.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» за матеріалами www.delfe.ee

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!