Новини

Повернутися до переліку новин

Фармацевтичні препарати в навколишньому середовищі: Єврокомісія визначила заходи, спрямовані на подолання ризиків і проблем

11 березня Єврокомісія оприлюднила правове рішення, яке передбачає покрокове зниження шкоди довкіллю від поширення антимікробних речовин та від викидів та відходів підприємств фармакологічної галузі. Відповідне повідомлення розміщено на сайті Європейської Комісії. Передає УКРІНФОРМ.

«Стратегічний підхід до впливу фармакології на довкілля», який був представлений у понеділок, 11 березня,  Єврокомісією, визначає конкретні дії у шести головних напрямках, які охоплюють усі стадії «життєвого шляху» медичних препаратів, від їхнього виробництва до остаточної утилізації. При цьому стратегія охоплює як речовини, призначені для лікування людини, так і медичні препарати ветеринарного призначення.

«Дуже важливо, щоб медичні препарати були безпечними та ефективними для нашого здоров’я. При цьому ми маємо бути свідомі їх впливу на довкілля. Бактерії, які набули стійкість до ліків, є на сьогодні однією з головних світових загроз. Боротьба з цим явищем відповідає інтересам кожного…. Настав час для всіх нас звернути увагу на ризик, який несуть антибіотики для довкілля», - наголосив з цього приводу Єврокомісар з питань охорони здоров’я та продовольчої безпеки Вітяніс Андрюкайтіс (Vytenis Andriukaitis).

Стаття за темою: Вчені розповіли про глобальне забруднення прісних водойм антибіотиками

Шість стратегічних напрямків дій зі зниження шкідливого впливу фармакології на довкілля включають, зокрема, підвищення обізнаності населення та заохочення свідомого підходу до використання ліків, покращення системи підготовки персоналу та оцінки ризиків, удосконалення методології моніторингу, стимулювання «екодизайну» ліків для їх повного розпаду у довкіллі, зменшення викидів та відходів від виробництва, а також ефективний менеджмент водних ресурсів.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!