Новини

Повернутися до переліку новин

Футболка, яка очищає повітря

Італійський будинок моди Kloters створив футболку, яка очищає повітря через спеціально розроблену вставку, здатну вловлювати та розкладати забруднюючі речовини.

Розроблена футболка під назвою RepAir була спроектована одночасно як зручна та екологічно стійка.

«Ми хочемо створити модну річ для підвищення обізнаності, щоб викликати у людей бажання задуматися про нові способи вирішення проблеми забруднення за допомогою приємного, зручного одягу», - заявили засновники Kloters Федеріко Сурія (Federico Suria), Марко Ло Греко (Marco Lo Greco) і Сільвіо Перукка (Silvio Perucca) у прес-релізі.

Забруднення є серйозною проблемою для нашого здоров'я, і його дуже складно уникнути. Ми дихаємо забрудненим повітрям на вулицях, у будинках, офісах, школах, і це є причиною багатьох проблем зі здоров'ям. Kloters вирішили запропонувати свою допомогу у вирішенні питання  щодо очищення повітря: це футболка, яка поглинає забруднюючі речовини, оксиди азоту та інші органічні компоненти, об'ємом приблизно як вихлопи двох автомобілів, завдяки вкладці з революційної тканини, розміщеної в кишені.

Як це працює?

RepAir має нульовий вплив на навколишнє середовище і не потребує зовнішнього джерела енергії. Карман футболки виконаний з антибактеріальної тканини, яка дихає, та містить запатентований матеріал Breath®, здатний розділяти, абсорбувати і утримувати NOx, SOx, VOC, Ozone, PAH, Benzene та інші забруднюючі речовини, а також неприємні запахи з повітря.

Повітря проходить через кишеню зі вставкою, що поглинає забруднюючі речовини, які й залишаються там. Як стверджують розробники, футболка не буде мати ніякого запаху, оскільки органічні молекули дезагреговані.

Breath® складається з декількох зовнішніх і антибактеріальних шарів, вони фільтрують забруднюючі молекули і неприємні запахи, які поглинаються внутрішнім активованим шаром наномолекул. Матеріал був протестований згідно з міжнародними стандартами з поглинання забруднення в Політехнічному університеті Марке, та отримав декілька нагород. Тканина поглинає до 97% VOC, 92% SO2 і 87% NOx.

Сама футболка виготовлена з високоякісної бавовни і розрахована на тривалий термін експлуатації.

Джерело: журнал «Екологія підприємства» за матеріалами www.kloters.com

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!