Новини

Повернутися до переліку новин

Головні теми № 4 журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Всі передплатники журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» у № 4 можуть отримати відповіді на гарячі запитання, адже журнал вже надійшов з друкарні на початку квітня.

У свіжому випуску:

Мінприроди розпочало реформування дозвільної системи у сфері промислового забруднення.

Метою реформи є запобігання промисловому забрудненню навколишнього природного середовища, що безпосередньо впливає на здоров’я людей та стан довкілля. Інструменти, запропоновані в процесі реформування, є частиною Директиви 2010/75/ЄС про промислове забруднення, яку Україна зобов’язана впровадити відповідно до Угоди про Асоціацію із ЄС.

Перший крок — розробка та затвердження Концепції реалізації державної політики у сфері промислового забруднення, що слугуватиме дорожньою картою реформи. На разі проект Концепції проходить процедуру погодження з центральними органами виконавчої влади.

Подробиці — в матеріалі.

На початку лютого 2019 року Міністерство екології та природних ресурсів України підготувало проект постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря». Передбачається формування системи моніторингу , яка забезпечить оперативний збір інформації та оцінку інформації про стан атмосферного повітря, що дасть можливість приймати ефективні управлінські рішення та забезпечить контроль. Крім того, передбачено розроблення планів покращення якості атмосферного повітря на основі аналізу показників його стану.

Порядок повторного використання очищених стічних вод та осаду за умови дотримання нормативів гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин, затверджений наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 12 грудня 2018 року № 341, набув чинності 12 лютого 2019 року (далі — Порядок № 341). Які вимоги установлює цей документ — докладніше у статті.

  • Харчові відходи: 6 важливих акцентів для еколога

Термін «харчові відходи» у законодавстві на сьогодні відсутній. Але більшість людей сприймає його у значенні, наведеному в Правилах надання послуг з вивезення побутових відходів, затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 13 травня 2008 року № 123, які втратили чинність. Про місце харчових відходів у структурі твердих побутових відходів (ТПВ), основні вимоги до збирання та зберігання харчових відходів, які харчові відходи вважаються медичними відходами тощо — у статті.

Також у випуску:

  • MUST BE для сучасного підприємства: про програму енергозбереження ПАТ «ФАРМАК» як частину екостратегії та підвищення ефективності
  • Відпрацьовані мастила (оливи): об’єкт особливого нормативного регулювання та експериментальних проектів
  • Вимоги до зберігання відходів «під лупою»: загальні, санітарно-епідеміологічні, протипожежні.
  • ТОП-10 запитань-відповідей
  • Харчові відходи: 6 важливих акцентів для еколога
  • До якого бюджету сплачується екоподаток у 2019 році?
  • Чи існує правильна утилізація небезпечних відходів в Україні. Інтерв’ю з директором «УкрЕкоПром» Віталієм Данкевичем.
  • 4 питання про рекультивацію та консервацію земель: основні екологічні та правові аспекти

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!