Новини

Повернутися до переліку новин

Головний еколог МХП Семенець розповів про інновації в сфері захисту навколишнього середовища й енергозбереження

Агровиробники приділяють значну увагу питанням охорони навколишнього середовища, а найбільші українські агрокомпанії вже зараз провадять свою діяльність керуючись загальновизнаними світовими стандартами природоохоронної сфери, а також економлячи ресурси та раціонально використовуючи їх.

Про це в програмі на тему «Утилізація відходів у агросфері» в ефірі одного із телеканалів розповів Олександр Семенець, експерт і головний еколог найбільшого українського виробника м'яса птиці — агроіндустріального холдингу МХП.

«Окрім виконання вимог українського законодавства, найбільші агровиробники провадять свою роботу на основі кращих світових і європейських практик. У 2016 році в МХП затвердили стандарти екологічної політики, які мають 10 глобальних цілей. Кожна з них розділена на окремі програми з графіком фінансування та строками виконання», — поділився Олександр.

Одним із найважливіших напрямів роботи головний еколог МХП назвав зниження використання енергії, отриманої від непоновлюваних джерел, і перехід на поновлювані енергоносії, серед яких і паливо органічного походження. Він навів приклади – найбільший у Європі біогазовий комплекс МХП, пілотний проект із встановлення сонячних панелей, якими оснащено дах будинку на одній із птахофабрик, а також виготовлення з органічних відходів переробки зерна паливних брикетів, які замінюють класичні види палива.

За його словами, кілька років тому МХП був піонером у розвитку енергозбереження  і  екотехнологій на території України, але зараз такі рішення все частіше використовують усвоїй бізнес-практиці українські компанії, оскільки вони допомагають не тільки оптимізувати витрати на енергоносії, але і суттєво знизити вплив на навколишнє середовище.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!