Новини

Повернутися до переліку новин

Гранули, пелети та брикети з деревини при експорті не підлягають екологічному контролю

На підтвердження позиції Держпідприємництво звернулося в Міндоходів для надання роз’яснення.

Нагадаємо, що Служба вже висловлювала свою позицію стосовно експорту гранул, пелетів та брикетів, для виробництва яких використовується сировина з деревини. Так, на думку Держпідприємництва, оскільки експорт даної продукції здійснюється на загальних умовах, підстави для отримання висновку Мінприроди щодо того, підпадають чи не підпадають відходи до Зеленого переліку відходів, які є об’єктом експорту або імпорту, під дію пунктів 6-33 Положення, затвердженого постановою КМУ № 1120, відсутні. Разом з цим, відповідно до постанови КМУ від 05.10.2011 № 1031 при експорті гранули, пелети та брикети з деревини екологічному контролю не підлягають.

Для підтвердження своєї позиції Держпідприємництво звернулося до Міндоходів, яке, в свою чергу, підтримало відомство у даному питанні.

У міністерстві зазначили, що постановою КМУ від 21.05.2012 № 436 затверджено переліки товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України та документів, які підтверджують дотримання встановлених обмежень.

До затверджених переліків не включено вищезгаданий висновок Мінприроди та повідомлення про транскордонне перевезення відходів.

Таким чином, зазначені документи при митному контролі та митному оформленні товарів органам доходів і зборів не подаються, а відомості про ці документи у митній декларації не зазначаються.

Міндоходів доручило Митницям забезпечити виконання положень Митного кодексу України, постанов КМУ від 21.05.20123 № 436 та від 05.10.2011 № 1031 при здійсненні митного контролю та митного оформлення гранул, брикетів, полін з відходів деревини, що вивозяться з митної території України.

Кабінет Міністрів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!