Новини

Повернутися до переліку новин

Індія слідом за Китаєм забороняє імпортувати сміття

Минуло трохи більше року з тих пір, як Китай заборонив імпорт іноземних пластикових відходів, і тепер Індія пішла його слідом. З 01 березня весь імпорт іноземних твердих пластикових відходів і брухту був заборонений. Цей крок спрямований на те, щоб «скоротити розрив між виробництвом відходів і можливостями їх переробки» й допомогти країні досягнути мету щодо поетапної відмови від усіх одноразових пластиків до 2020 року.

Індія щодня виробляє близько 26 000 тонн пластикових відходів, приблизно 40 % з яких залишаються незібраними через брак потужності переробки, тому не дивно, що країна шукає вихід.

Раніше вже були введені деякі заборони, що обмежують імпорт пластика компаніями в особливих економічних зонах (ОЕЗ). У той же час деяким підприємствам дозволялося закуповувати ресурси з-за кордону. Але, як повідомляє The Economic Times, «багато компаній зловживали наданням часткової заборони під приводом знаходження в ОЕЗ».

Індія стала приймати більше пластика після заборони з боку Китаю, але тепер проблема імпорту сміття переміститься в інші, менш регульовані країни в Південно-Східній Азії, включаючи Таїланд, В'єтнам і Малайзію. Всі вони пережили різке збільшення імпорту пластмас в минулому році. В The Independent заявили, що Малайзія тепер отримує в три рази більше сміття, ніж раніше, імпорт В'єтнаму збільшився на 50 %, а кількість сміття в Таїланді зросла в п'ятдесят разів.

«Після того, як Китай оголосив, що більше не братиме «іноземне сміття», міністр навколишнього середовища Майкл Гов сказав, що Великобританія повинна «припинити виводити наш бруд з-під контролю» і займатися своїми пластиковими відходами  вдома. Але в той час Індія була названа одним з пунктів призначення для пластикового сміття як «короткострокового альтернативного напрямку».

Очевидно, що застосування цього короткострокового рішення підійшло до кінця - і західні країни, які звикли переправляти свої відходи в найвіддаленіші куточки Землі, будуть ближчими до боротьби з детритом свого власного життя. Нині Малайзія, В'єтнам і Таїланд, схоже, задоволені тим, що продовжують отримувати відходи (хоча ця позиція загалом офіційна, і її оскаржують розлючені громадяни, чиє здоров'я і благополуччя страждають від підвищеного забруднення), але це не надовго.

Сполучені Штати, Канада і Європа не почнуть переосмислювати способи пакування і споживання до тих пір, поки є можливість відправляти сміття туди, де воно не буде про себе нагадувати. Як тільки ми будемо змушені жити з нашим сміттям і знаходити інноваційні способи його повторного використання і переробки, цей безглуздо нестійкий цикл використання і скидання сміття в слабше регульованих країнах закінчиться.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»  за матеріалами www.facepla.net

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!