Новини

Повернутися до переліку новин

Куди потрібно подавати інформацію за звітний квартал про обсяги ввезених та вироблених мастил (олив)?

Цей блок журналу передбачає розгляд найгарячіших запитань, що щомісяця надходять на адресу редакції.

Запитання:

Куди саме потрібно подавати інформацію за звітний квартал про обсяги ввезених та вироблених мастил (олив) та інформацію про стан поводження з відпрацьованими мастилами (оливами)?

Відповідь:

Питання поводження з відпрацьованими оливами регламентовано Порядком збирання, перевезення, зберігання, оброблення (перероблення), утилізації та/або знешкодження відпрацьованих мастил (олив), затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 17 грудня 2012 р. № 1221 (далі — Порядок).

Вказаний Порядок передбачає відносини, права та обов’язки різних суб’єктів. Зокрема, суб’єкт, який ввозить мастила для використання на митній території України, є імпортером мастил (олив). А суб’єкт, який виробляє мастила, тобто самостійно здійснює виробництво мастил (олив) для вільного використання, внаслідок використання яких на території України утворюються відпрацьовані мастила (оливи), є виробником мастил. Відповідно до п. 4 Порядку, виробники та імпортери мастил (олив), серед інших обов’язків, ведуть первинний облік ввезених та вироблених мастил (олив) та подають щокварталу до 10 числа наступного місяця до Держекоінспекції інформацію за звітний квартал про обсяги ввезених та вироблених мастил (олив) згідно з додатком 4.

У разі самостійного забезпечення збирання, перевезення, зберігання, оброблення (перероблення), утилізації та/або знешкодження відпрацьованих мастил (олив), які утворюються внаслідок використання вироблених або ввезених на територію України мастил (олив), їх виробники та імпортери ведуть первинний поточний облік кількості відпрацьованих мастил (олив) та подають щокварталу до 10 числа наступного місяця до Держекоінспекції інформацію про стан поводження з відпрацьованими мастилами (оливами) за формою згідно з додатком 5.

Таким чином, інформація за звітний квартал повинна подаватися до Держекоінспекції. При цьому Порядок не визначає, до якого саме органу Держекоінспекції — центрального чи територіального, необхідно подавати інформацію. З огляду на викладене та з метою уникнення непорозумінь, вважаю за необхідне подавати інформацію як до Державної екологічної інспекції України, так і до її територіального органу. А також звернутися з відповідним запитом до вказаних органів щодо визначення Держекоінспекції, якій необхідно подавати інформацію.

Джерело: журнал «Екологія підприємства» № 10, 2018

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!