Новини

Повернутися до переліку новин

Китай стане найбільшим інвестором в світову «зелену» енергетику

Китай рухається до світового лідерства у сфері відновлюваної енергетики, хоча є найбільшим у світі джерелом викидів парникових газів та досі інвестує у вугілля. Незважаючи на це, останніми роками Китай став найбільшим інвестором в власну «зелену» енергетику, інформує The Guardian.

Згідно доповіді Інституту енергетичної економіки та фінансового аналізу (IEEFA), зараз країна знаходиться на шляху до того, щоб стати провідним міжнародним інвестором у ВДЕ:

«У міру того, як глобальний перехід на відновлювані джерела енергії набирає обертів, а технології акумуляторів і електромобілів вдосконалюються, Китай ставить для себе завдання домінувати в цих секторах в глобальному масштабі, в найближчі десятиліття». 

IEEFA визначила рекордні витрати Китаю – понад $ 44 млрд на міжнародні проекти, пов'язані з відновлювальною енергетикою. Зараз діє китайський проект «Один пояс, один шлях», що стимулює інвестиції в інфраструктуру вздовж стародавніх торгових шляхів і веде до випереджаючого зростання країни. Зокрема з Китаю експортували сонячних панелей і обладнання на $ 8 млрд, тим самим випередивши США і Німеччину з експорту екологічно чистих товарів і послуг. Водночас американці вийшли з Паризької кліматичної угоди і відновили свою підтримку вугільної промисловості.

«Це дозволяє Китаю й надалі проектувати себе в світовому масштабі як відповідальну велику державу, при вирішенні своїх внутрішніх проблем із забруднення повітря, і світового лідера зі створення потенціалу в нових енергетичних ринках».

В рамках своїх Паризьких зобов'язань, Китай зобов'язався подолати пік викидів до 2030 року, в цей же час він прикладає максимум зусиль скорішого виконання зобов'язань. Це також збільшило б його частку ВДЕ і ядерної енергетики до 20%.

У доповіді йдеться, що в серпні 2017 року, в результаті злиття найбільшої китайської вугільної компанії «Shenhua Group Corp», з однією фірмою з «великої п'ятірки» електроенергетики, «China Guodian Corp» була утворена China Energy Investment Corp – найбільша в світі енергетична компанія, і зростання Shenhua більше не залежить від видобутку вугілля. Також наголошується, що Китай «більш повно, ніж інші економіки» забезпечений поставками сировини, таким як літій, нікель і кобальт, що дозволяє йому домінувати в виробництві акумуляторів і електромобілів.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!