Новини

Повернутися до переліку новин

Лабораторія хімічного аналізу якості води та повітря Public Lab та проект «Безпечна Школа»

Public Lab — інноваційна лабораторія, що піклується про екологічну ситуацію в Києві. Основними напрямками діяльності є хімічний аналіз повітря, питної та стічної води, озонування. Public Lab позиціонує себе як соціально-відкрита лабораторія, тому і ставить за мету не тільки створення безпечного природного середовища для мешканців столиці, налагодження екомоніторингових процесів, а й популяризацію науки та екологічної свідомості серед молоді. Слідуючи своїй меті, і було створено проекти, участь в яких може взяти кожен.

Екопроект «Безпечна школа» — соціальний проект для комунальних закладів загальної середньої освіти в м. Києві, у рамках якого для шкіл проводять комплексне дослідження повітря та побутової води. Метою проекту є перевірка умов перебування школярів та вчителів у закладах освіти міста Києва.

Експертиза стану повітря та води стане принадиться закладам для того, щоб запланувати заходи, спрямовані на поліпшення стану інженерних мереж будівлі, мікроклімату, необхідного обладнання.

Проект «Безпечна школа» має також і освітню функцію, адже учні отримують загальну інформацію щодо якості повітря та побутової води, а під час лекції безпосередньо залучені до процесу.

На період з лютого по травень 2019 року вже перевірено якість повітря та проведено аналіз побутової води в 34 навчальних закладах.

Проект «Чарівна хімія» ще один соціально-освітній проект лабораторії Public Lab, який реалізується з метою популяризації науки та розвитку екологічної свідомості серед молоді.

«Чарівна хімія» включає щотижневі безкоштовні екскурсії для учнів старших класів та студентів профільних вишів, під час яких співробітники лабораторії розповідають молодому поколінню про те, чому важливо бути екологічно свідомими громадянами.

Перша відкрита екскурсія відбулася у січні 2019 р. для учнів 10-го класу. На період з січня по травень у проекті взяли участь 9 закладів загальної середньої освіти, загалом було проведено 15 екскурсій. На цьому лабораторія не має наміру зупинятись і долучає до своїх проектів дедалі більше людей.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!