Новини

Повернутися до переліку новин

Маріуполь став третім містом в Україні, яке приєдналося до програми «Зелені міста» ЄБРР

4 липня в Лондоні у штаб-квартирі Європейського банку реконструкції та розвитку відкрилася конференція «Зелені міста: побудова кращого і більш сталого майбутнього для міст». У заході беруть участь представники Адміністрації Великого Лондону, мери і урядовці з ЄБРР «Зелені міста», фінансові установи, фахівці з урбаністики та міського клімату. Серед гостей — міський голова міста Маріуполя Вадим Бойченко.

На конференції було підписано «Договір про підготовку кредитного фінансування» для Маріуполя, який дозволить залучити близько 20 млн євро інвестицій, частина з яких — гранти.

Всі кошти підуть на проект модернізації інфраструктури твердих побутових відходів. Його мета — рекультивація існуючих полігонів, будівництво нового полігону та заводу переробки ТПВ. У цьому Маріуполю також допоможе французька компанія «Beten ingenierie».

Комплекс буде включати зниження до мінімуму поховання сміття на міському полігоні і збільшення його утилізації до 60 %. Зараз ведеться експертна оцінка запропонованих варіантів. Розробляються і розглядаються такі аспекти: компостування і сортування. Планується, що проектна потужність полігону становитиме 126 тонн на рік.

«Маріуполь вибрав шлях стійкого зеленого розвитку міста. Сьогодні ми зробили в цьому напрямку найважливіший крок. Він символізує ще одну перемогу Маріуполя у вирішенні актуальних проблем. Ми продовжуємо розпочату нами традицію — реалізовувати ряд амбітних проектів як для Маріуполя, так і всієї України», — підкреслив Вадим Бойченко.

Варто зазначити: Маріуполь став двадцять п’ятим містом в світі та третім містом в Україні, яке приєдналося до програми «Зелені міста» Європейського банку реконструкції та розвитку. Маріуполь в списку разом зі Львовом і Києвом, які вже стали на шлях вирішення екологічних проблем.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» за матеріалами Мариупольские Новости

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!