Новини

Повернутися до переліку новин

Мінекоенерго посилило заходи щодо забезпечення енергобезпеки і захисту довкілля під час дії режиму надзвичайної ситуації

За інформацією, яка щоденно надходить від підприємств енергетики, установ природно-заповідного фонду,  що належать до сфери управління Мінекоенерго, станом на 25 березня жодного випадку захворювання на коронавірус серед працівників не зафіксовано. 

Оперативний Штаб Мінекоенерго організував щоденний моніторинг, забезпечує заходи для запобігання поширенню вірусної інфекції та разом з урядовими агенціями та галузевими підприємствами готує рішення, щоб погіршення епідеміологічної ситуації не вплинуло на енергетичну безпеку і захист довкілля.

Мінекоенерго створило Оперативний штаб на чолі із т.в.о. Міністра В.Шубіним, який координує роботу всіх підприємств та установ, організовує селекторні наради у режимі відеозв’язку та в режимі реального часу вирішує проблемні питання.

«Усі фахівці, що працюють у галузі енергетики і захисту довкілля, відчувають повноту відповідальності, адже і лікарні, і підприємства критичної інфраструктури мають бути повною мірою та в повному обсязі забезпечені енергією та мати відповідні ресурси для виконання своїх безпосередніх функцій», – наголосив Віталій Шубін.

З свого боку Олексій Рябчин, заступник Міністра, заступник голови Оперативного штабу наголосив, що при штабі в щоденному режимі  працюють робочі групи на чолі з профільними заступниками Міністра, які забезпечуватимуть співпрацю з галузями. Вони створені виходячи з функціонування підсистем цивільного захисту: щодо нафтогазової галузі, електроенергетичного та атомно-промислового комплексу, вугільно-промислового комплексу, а також три підсистеми  у сфері захисту довкілля: щодо моніторингу довкілля, протипаводкових та заходів проти посухи та функціонування Чорнобильської зони.

Не менш важливим є дотримання природоохоронного законодавства та збереження довкілля. Для працівників  у сфері водного, лісового та рибного господарства  наразі теж гаряча пора – роботи з відновлення лісів, нерест риби, забезпечення паводкових заходів та підтримання рівня води в річках. Почастішали випадки пожеж, інших порушень, що потребує особливо пильної уваги Держекоінспекції.

«Якщо хтось думає, що під час надзвичайного стану буде послаблена увага за станом довкілля - він помиляється. Ми перевели всі наші наявні ресурси на режим забезпечення надійності енергетичної системи та охорони природи»,- наголосив Олексій Рябчин.

Джерело: офіційний портал Мінекоенерго

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!