Новини

Повернутися до переліку новин

Мінекоенерго презентувало Портал Ініціативи прозорості видобувних галузей

У рамках проекту GIZ «Підтримка впровадження глобальної Ініціативи прозорості видобувних галузей (ІПВГ) у Вірменії, Грузії та Україні» та на виконання Закону України «Про забезпечення прозорості у видобувних галузях» презентовано Портал ІПВГ — онлайн інструмент, згідно з яким звітування компаній буде електронним і систематичним.

«Мінекоенерго підтримує імплементацію ІПВГ в Україні та загальний тренд на діджиталізацію звітності», — повідомив Міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель.

«Це спростить взаємодію між інвесторами, видобувними компаніями та державними службами. Також даний інструмент буде корисним для аналізу реалізації політики енергетичного переходу України, де основними пріоритетами є екологізація енергетики та скорочення енергоємності валового внутрішнього продукту», — зазначив Міністр.

Також заступник Міністра енергетики та захисту довкілля Олексій Рябчин зауважив, що результатом електронного звітування стане можливість більш якісного контролю державою та громадськістю платежів до місцевих бюджетів: «У Мінекоенерго буде створено спеціальний відділ, який відповідатиме за імплементацію ІПВГ. Ми дякуємо донорам, які з 2015 року допомагають досягти значного прогресу у впровадженні Ініціативи, а саме – GIZ, Світовому банку, МФ «Відродження», USAID та ін.

Джерело: Урядовий портал

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!