Новини

Повернутися до переліку новин

Мінприроди передало на розгляд Кабміну постанову, яка дозволяє екологічним інспекторам перевіряти випадки щодо вирубування лісу

Міністерство екології та природних ресурсів України надалі наполягатиме на відновленні можливостей  для Державної екологічної інспекції здійснювати перевірки у сфері лісового господарства.  Крім того, розроблено відповідну постанову, націлену на послаблення діючого мораторію на здійснення перевірок у природоохоронній сфері. Про це повідомив заступник Міністра екології та природних ресурсів України Василь Полуйко під час робочої наради в Кабінеті Міністрів України щодо ситуації у сфері лісового господарства.  

Раніше Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Держаудитслужбі, Держгеокадастру і Нацполіції перевірити всі лісгоспи на предмет незаконної вирубки і вивезення лісу-кругляка.

Зокрема, під час робочої наради Василь Полуйко наголосив, що Мінприроди відчуває брак інформації щодо ситуації із вирубкою дерев, оскільки Державна екологічна інспекція України свого часу втратила можливість здійснювати відповідні перевірки.

«Нами підготовлена і внесена постанова до Кабміну, яка поверне право екологічним інспекторам  перевіряти дотримання природоохоронного законодавства щодо рубок», - пояснив заступник Міністра екології та природних ресурсів України.

Він висловив сподівання, що Уряд підтримає дану постанову та схвалить її.

Згідно із даними Державної екологічної інспекції,  порушення у сфері лісового господарства є типовими і стосуються вирубок лісу, які здійснюються без спеціального дозволу зрубного квитка,  мають місце приховування пнів незаконного зрізаних дерев, заниження кубомаси дерев, проведення  рубок на значно більшій площі, ніж дозволено лісорубним квитком тощо.

Учасники робочої наради підтримали позицію Мінприроди щодо зняття мораторію для ДЕІ на право здійснювати перевірки. На даному етапі триває обробка пропозицій, які надійшли від профільних центральних органів виконавчої влади, науковців, громадських екологічних організацій. Наступне засідання робочої групи має відбутися наприкінці серпня.

Джерело: www.menr.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!