Новини

Повернутися до переліку новин

Міжнародна фінансова корпорація задоволена українськими «теплими кредитами»

Стимулювання населення до енергоефективності – головне завдання цього року. На цьому зійшлися  голова Держенергоефективності Сергій Савчук та представники проекту Міжнародної фінансової корпорації  (IFC)  «Енергоефективність у житловому секторі України» . Про це повідомляє офіційний сайт Держенергоефективності.

На переконання представників Проекту IFC Альони Дерегуз та  Юлії Пушко, запроваджена ще у 2014 р. програма «теплих кредитів», націлена на безпосередню допомогу населенню при утепленні, - позитивний поворот у державному курсі України до енергоефективності та енергонезалежності.

За три роки більше 400 тисяч родин змогли впровадити енергоефективні заходи у своїх оселях, отримавши в банках понад 5 мільярдів гривень «теплих кредитів». Уряд надав майже 2 мільярди гривень компенсацій.

«Попит на «теплі кредити» навіть в рази перевищив показники розвитку польської програми з утеплення, яку було взято за основу під час розробки українського механізму», - відзначила Юлія Пушко.

Проте, IFC наголошує : треба активніше проводити інформаційну кампанію серед населення щодо переваг «теплих кредитів», особливостей впровадження комерційного обліку води та теплової енергії, особливостей нового законодавства у житлово-комунальному господарстві.

Також, важливо продовжувати співпрацювати з місцевою владою та роз’яснювати користь співфінансування енергоефективних заходів як дієвого способу стимулювання громад до енергозбереження.

У цій діяльності IFC вбачає Держенергоефективності основним партнером, з яким найближчим часом планується підписати двосторонній меморандум про співпрацю.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!