Новини

Повернутися до переліку новин

На сайті Мінприроди стане більше доступної інформації про воду та повітря

7 вересня 2018 року в  заступник  міністра екології та природних ресурсів України з питань євроінтеграції Микола Кузьо взяв участь в панельній дискусії щодо відкритих даних в екологічній сфері рамках Open Data Forum, що проходив у Києві.

В центрі дискусії - питання збору, верифікації та аналітики отриманих даних, та можливості їх використання у процесі розробки та прийняття політичних рішень у природоохоронній галузі.

За словами заступника міністра, збір та аналіз даних щодо стану довкілля є одним із пріоритетів роботи Мінприроди, адже від якості даних залежить можливість прийняття адекватних рішень та забезпечення здоров’я населення та доброго стану навколишнього природного середовища.
Наразі на сайті Мінприроди доступні 31 набори даних щодо стану довкілля.  2018 році були відкриті дані моніторингу водних ресурсів, розробляється державна інформаційна система

«Відкрите довкілля», яка має комплексно відобразити дані щодо стану довкілля, перші два модулі цієї системи - стан водних об’єктів та повітря, далі - діяльність підприємств-забруднювачів, інформація щодо надрокористувачів, об’єкти системи управління відходами.

«Відкриті дані - необхідний елемент належного екологічного моніторингу. Але замало лише зібрати існуючі дані та відкрити їх. Потрібно чітко знати, які дані і для чого нам потрібні, щоб їм можна було вірити і на їх основі приймати рішення, аналізувати причинно-наслідковий ланцюг та розставляти пріоритети. Для цього зараз ми наново створюємо державну систему моніторингу повітря та вод», - зазначив Микола Кузьо.

Новий порядок моніторингу вод вже знаходиться на розгляді Уряду, і готується аналогічний документ щодо повітря. «За попередніми оцінками перезапуск системи моніторингу повітря коштуватиме країні близько 50 мільйонів євро на 5-7 років - в масштабах країни це доступна ціна, особливо враховуючи позитивні наслідки та значення для здоров’я людей і стану довкілля», - додав заступник міністра.

Джерело: www.menr.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!