Новини

Повернутися до переліку новин

На шляху до Кубку світу серед стартапів: у Києві визначили фіналістів хакатону

Вихідні у Києві були присвячені новим ідеям: в Academy DTEK відбувся SDG Hackathon, де шукали нові рішення для кращого майбутнього планети. Українські студенти, випускники вишів та їх 11 стартапів запропонували свої ідеї для досягнення Цілей сталого розвитку ООН.

Менторами для стартапів стали голова Глобального договору ООН в Україні Тетяна Сахарук, програмний аналітик Програма розвитку ООН в Україні Марія Гуцман, головна екологиня ДТЕК Ірина Вербіцька, керівниця Startup Kyiv Алевтина Пабст та інші.

На цьому етапі перемогу в хакатоні відсвяткували три українські команди, зокрема:

  • Re-Leaf, які запропонували виготовляти папір з опалого листя;
  • SPEAKI, що ініцівали онлайн-платформу для розмовного клубу;
  • CIVIC SPACE та їх екосистема діджитал-демократії.

Окрім того, особливу номінацію – Best Agtech Startup – отримала команда Biologer, яка запропонувала ідею із зменшення втрат врожаю в теплицях через поточний контроль мікроклімату.

Далі, за умовами проекту, протягом одного місяця команди-переможці будуть проходити «дошліфовку» своїх ідей разом з менторами. Потім міжнародне журі обере єдиного переможця, який представить Україну на фактично Кубкові світу серед стартапів University Startup World Cup 2019 у Копенгагені наприкінці жовтня.

«Головна мета  SDG Hackathon – зібрати в одному просторі стартапи, представники бізнесу, NGO's, законотворців та за 42 години, керуючись атмосферою довіри та бажанням допомогти один одному, побачити як швидко ми можемо будувати нові стартапи та впроваджувати інновації, усе разом, заради економічного розвитку України», – зазначила Алевтина Пабст, засновник Startup Kyiv, ініціатор SDG Hackathon.

Організатором заходу SDG Hackathon у Києві виступив Startup Kyiv. Партнером – енергетична компанія ДТЕК.
«Щороку наша компанія інвестує у сталий розвиток близько 3,5 млрд грн. Ми розвиваємо зелену енергетику, модернізуємо потужності, сприяємо електромобілізації, розвитку циркулярної економіки. Підтримка таких заходів – ще один крок для досягнення поставлених ООН цілей. Упевнені, що взаємодія соціально відповідального бізнесу і стартапів здатна призводити до появи проривних ідей, які сприятимуть кращому майбутньому нашої планети», – заначила Ірина Вербіцька.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!