Новини

Повернутися до переліку новин

На території України утримається надзвичайно тепла, як для цього періоду, погода

Головною характеристикою погодних умов на території України протягом минулого та за прогнозом на поточний тиждень є надзвичайно висока, як для цього періоду, температура повітря. Показники термометрів перевищують норму на 4-8 градусів. Про це повідомив Микола Кульбіда, директор Українського гідрометцентру, під час брифінгу 11 березня.

«Упродовж поточного тижня значних змін погодних умов не відбудеться. До 15 березня утримуватиметься тепла погода, практично без опадів. Певні зміни – з пониженням температури повітря (вночі до -1…-5 °С, вдень до +1…+6 °С) та випаданням опадів у вигляді дощу, подекуди з переходом у мокрий сніг – спостерігатимуться 15-17 березня. Але вже з наступного дня слід чекати потепління та припинення опадів», – розповів Микола Кульбіда.

Також він підкреслив, що в останній тиждень березня очікується проходження територією України ще однієї хвилі холодного повітря з невеликими, подекуди помірними опадами. Температура у нічні години опускатиметься трохи нижче нуля, в денні утримуватиметься на плюсових позначках.

Директор Гідрометцентру розповів, що гідрологічна ситуація на річках на сьогодні залишається стабільною. Практично на всій території рівні води у водоймах опускаються або перебувають у стані спокою. Незначні зростання відзначаються у Поліському регіоні, де на багатьох гідрологічних постах вода стоїть на заплаві та її шар щодоби збільшується на 1-2 см. Проте загроз ця ситуація не несе.

Кабінет Міністрів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!