Новини

Повернутися до переліку новин

Набув чинності наказ Мінприроди Про затвердження Порядку обміну документами в електронній формі при видачі дозволу на спеціальне водокористування»

Сьогодні, 4 червня, набув чинності Наказ Міністерства екології та природних ресурсів України від 19.02.19 р. № 75 «Про затвердження Порядку обміну документами в електронній формі при видачі дозволу на спеціальне водокористування»

1. Порядок визначає механізм обміну документами в електронній формі між територіальними органами Держводагентства, Держводагентством - у разі видачі дозволу на спеціальне водокористування у зоні відчуження та зоні безумовного (обов'язкового) відселення території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи (далі - дозвільні органи), і МОЗ та/або Держгеонадрами (далі - заінтересовані ЦОВВ).

2. Обмін документами в електронній формі здійснюється з:

  • МОЗ – у разі використання водних об'єктів, віднесених до категорії лікувальних (у такому випадку вода природна мінеральна підлягає державній реєстрації відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а вода, віднесена до категорії лікувальної, – державній реєстрації як лікарського засобу відповідно до Закону України «Про лікарські засоби»);
  • Держгеонадрами - у разі використання підземних вод.

3. Обмін документами між дозвільними органами та заінтересованими ЦОВВ здійснюється в електронній формі за допомогою інформаційної системи Держводагентства, призначеної для автоматизації процесу видачі дозволів на спеціальне водокористування (далі - інформаційна система).

Обмін документами в електронній формі здійснюється згідно з вимогами Законів України «Про електронні довірчі послуги», «Про електронні документи та електронний документообіг», постанови Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2018 року N 749 «Про затвердження Порядку використання електронних довірчих послуг в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях державної форми власності».

Електронні документи оброблюються та зберігаються відповідно до Законів України «Про ліцензування видів господарської діяльності», «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах».

 4. Авторизація користувачів в інформаційній системі здійснюється за їх кваліфікованим електронним підписом (далі - КЕП).

Інформаційний обмін документами між заінтересованими ЦОВВ здійснюється користувачами інформаційної системи виключно із застосуванням засобів КЕП чи печатки, які мають вбудовані апаратно-програмні засоби, що забезпечують захист записаних на них даних від несанкціонованого доступу, безпосереднього ознайомлення із значенням параметрів особистих ключів та їх копіювання.

Використання КЕП відповідальними особами здійснюється відповідно до Закону України «Про електронні довірчі послуги», Порядку використання електронних довірчих послуг в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях державної форми власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2018 року N 749.

5. Обмін документами згідно з цим Порядком здійснюється безоплатно.

6. Заява водокористувача для отримання дозволу на спеціальне водокористування та додатки до неї (далі - заява) вносяться до інформаційної системи:
самостійно водокористувачем - у разі подання заяви в електронній формі;
відповідальною особою дозвільного органу - у разі подання заяви в паперовій формі через центри надання адміністративних послуг.

7. Відповідальна особа дозвільного органу протягом п'яти робочих днів з дня надходження заяви за допомогою інформаційної системи готує супровідний лист до заінтересованих ЦОВВ відповідно до пункту 2 цього Порядку стосовно надання висновків про можливість видачі дозволу на спеціальне водокористування.

8. Супровідний лист надсилається до заінтересованих ЦОВВ із використанням системи електронної взаємодії органів виконавчої влади.

9. Заінтересовані ЦОВВ через інформаційну систему отримують доступ до заяви та протягом 15 календарних днів з дня одержання супровідного листа за результатами розгляду заяви готують висновок щодо можливості видачі дозволу на спеціальне водокористування (далі - висновок).

10. Висновок надається дозвільному органу із використанням системи електронної взаємодії органів виконавчої влади.

11. Якщо відповідно до частини тринадцятої статті 49 Водного кодексу України заінтересовані ЦОВВ, зазначені у пункті 2 цього Порядку, протягом строку, встановленого пунктом 9 цього Порядку, не надали висновок, вважається, що відповідний ЦОВВ не заперечує проти видачі такого дозволу, а в інформаційній системі автоматично проставляється відповідна позначка.

12. Про відсутність висновку від заінтересованих ЦОВВ з урахуванням пункту 11 цього Порядку автоматично проставляється відмітка у дозволі на спеціальне водокористування.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!