Новини

Повернутися до переліку новин

Найбільші компанії світу із «зеленими» технологіями

Одна із найбільших загроз нашому навколишньому середовищу – великі компанії, чиї виробничі потужності забруднюють середовище. Однак, так працюють далеко не усі компанії.

Чимало провідних компаній індустрії створюють окремі компоненти телефонів чи інших електронних пристроїв, які в майбутньому можна відправити на переробку. Окрім того, деякі з компаній виділяють не малі кошти на програми зі збереження екології.

Колеги з Техно 24 підготували перелік великих компаній, які справді можна назвати «друзями природи».

Компанія Apple

Розробники цієї компанії часто на презентаціях згадують, що їх продукти створені в абсолютній гармонії із природою і не завдають їй жодної шкоди.

Коли йдеться про захист довкілля, Apple справді демонструє успіх в цій галузі. Так, з кожним роком компанія все більше інвестує у програми утилізації, які можуть використовувати деякі матеріали, необхідні для пристроїв поза межами процесу видобутку.

Також Apple виділяє чимало ресурсів на захист довкілля. До слова, масивні центри обробки даних живляться на 100 % від відновлюваної енергії. Компанія виступила на підтримку Паризької кліматичної угоди і доклала зусиль, щоб вирішити проблеми дитячої праці, яку використовували у виробництві смартфонів та інших гаджетів.

Компанія Panasonic

Компанія не особливо афішує свою діяльність щодо збереження екології, але вона постійно отримує високі оцінки від експертів. Panasonic має амбітні енергетичні цілі, як з точки зору ефективності, так і з поновлюваних джерел енергії. Також виробник енергії планує зосередитися на виробництві екологічно чистих продуктів.

Те, що відрізняє Panasonic від інших компаній, – це спосіб, у який вони включили сталий розвиток у своє повсякденне життя. Виробник перемістив штаб-квартиру в Північній Америці від приміського Секокуса, штат Нью-Джерсі, до LEED-сертифікованої будівлі в центрі міста Ньюарк за допомогою станції Penn Station. Таким чином, компанія усунула необхідність працівників їздити на власних авто до роботи і зменшила кількість викидів в атмосферу.

Panasonic також співпрацює з кількома компаніями, аби представити модель «Сталого розумного міста» в Японії.

Компанія Dell

Dell є однією з найбільших технологічних компаній, яка відкрито надає детальний і обширний список постачальників на додаток до того, які послуги надавалися за кожну угоду. Окрім того, вони виробляють пристрої, які можуть бути у використанні довше і легко оновлюються. Також виробник електроніки стверджує, що повторно використовує більше третини пластику, залученого до їхнього виробничого процесу.

Dell активно продає свої відремонтовані пристрої та ноутбуки, а також продає запасні частини і випускає великі посібники про те, як ремонтувати свої ноутбуки і планшети. Ще одним із досягнень американського виробника можна назвати активну співпрацю із владою, яка була спрямована на усунення дитячої прації у їх постачальників. 

Прозорість є одним з основних напрямків Dell, і вони працюють на тим, щоб виявити і обмежити використання небезпечних хімічних речовин, які необхідні для їх пристроїв.

Компанія Google

Компанія Google відома чималою кількістю проектів, які спрямовані на захист довкілля та боротьбу із бідністю. Зокрема Google Foundation – благодійний фонд компанії – інвестував близько 2,5 мільярдів доларів на відновлення втрат лісу, спостереження за незаконним рибальством в океанах, використання машинного навчання для збереження енергії в своїх центрах обробки даних.

Дублінський офіс Google

Один з перших проектів фонду – гібридний автомобіль. Google розробляє концепцію «v2g» (vehicle-to-grid), модифікує автомобілі Toyota Prius в plug-in гібриди, здатні заряджати на стоянці свої акумулятори від найбільшої в США сонячної електростанції, що належить Google, і віддавати електроенергію назад в енергосистему в години пік.

Компанія Amazon

Засновник компанії Amazon Джефф Безос, не лише найбагатша людина планети, але й її друг. Amazon активно розвиває сферу збереження довкілля в своїй компанії, та прививає свідоме використання природних ресурсів усім своїм працівникам.

Зокрема, у Amazon існує «політика екологічної свідомості та свідомості 24 години на добу». Працівники намагаються якомога менше впливати на навколишнє середовище: встановлюють сонячні системи на своїх центрах реалізації, а також перетворюють свої системи освітлення на світлодіодне освітлення з низьким випромінюванням.

Гігант електронної комерції також має 10 «ферм» відновлюваної енергії, які забезпечують електроенергією свої центри обробки даних.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!