Новини

Повернутися до переліку новин

Названо останній шанс уникнути кліматичної катастрофи

Вчені Лідського університету у Великобританії повідомили, що у людства майже не залишилося шансів уникнути кліматичної катастрофи, викликаної підвищенням середньої температури Землі більш ніж на 1,5 градуса. Для цього необхідно повністю відмовитися від використання викопного палива, що практично неможливо. Про це повідомляє видання Science Alert.

Згідно з висновками нового дослідження, підвищення середньої температури може бути зупинено лише в разі вкрай сумнівного сценарію. Він передбачає, що, якщо негайно вивести з експлуатації всі електростанції, заводи і навіть автомобілі, що працюють на викопному паливі, є два шанси з трьох, що глобальна температура до кінця століття не підвищиться вище межі, встановленої Паризькою угодою у 2015 році.

Відтермінування  радикальних заходів до 2030 року значно знижує ймовірність того, що нагрівання планети вдасться зупинити.

Згідно з Паризькою угодою  2015 року, зростання глобальної середньої температури має бути обмежено 1,5 градуса Цельсія для запобігання катастрофічного сценарію зміни клімату, що включає значне збільшення частоти стихійних лих, екстремальних опадів і підвищення рівня моря.

У вересні 2018 року повідомлялося, що міжнародна група вчених з Австрії, Франції, Великобританії, Німеччини та Швейцарії прийшла до висновку про неминуче перевищення допустимих обсягів викидів парникових газів.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!