Новини

Повернутися до переліку новин

Нові еко-винаходи українських школярів: «розумний» водогін та енергія від залізниці

У Києві відкрилася виставка-конкурс інновацій«Майбутнє України», представлених українськими школярами. Конкурсанти-учасники Малої академії наук України продемонстрували роботу своїх винаходів на практиці, повідомляє 5 канал.

Школяр із Кропивницького Артем Кудрявеньков представив свій винахід «Розумне водопостачання». Хлопець живе у звичайній багатоповерхівці і прагне заощадити кошти, які мешканці витрачають на воду та струм. Ідея винахідника – встановити на останньому поверсі будинку резервуар, який час від часу наповнюватимуть водою. Звідти через труби з гідрогенераторами вона подаватиметься до осель.

«Коли вода подаватиметься до споживача, вона потраплятиме на гідрогенератори, які зможуть виробляти електроенергію, яку в подальшому можна використовувати для освітлення території навколо будинку, – розповідає Артем Кудрявеньков».

Ще один цікавий проект презентувала киянка Наталія Моніна. Вона вже має патент на винахід, ще два – у процесі реєстрації. В одному з проектів дівчина пропонує виробляти електроенергію на залізниці. Між рейками встановити сонячні батареї та спеціальні генератори. Батареї вдень вироблятимуть струм зі світла, а генератори – від вібрацій руху потягів.

«Коли поїзду немає, то працює батарея, а коли він проїжджає, то працюють генератори. За допомогою цього можна отримувати електроенергію і вночі, – запевняє винахідниця».

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!