Новини

Повернутися до переліку новин

Новинка: шини з мохом надруковані на 3D-принтері

Американські виробники представили нові шини під назвою Oxygene, які містять живий мох, щоб поліпшити якість повітря під час подорожі. Про це повідомляє FaceРla.net.

Окрім цього, шини Oxygene ще й надруковані за допомогою 3D-принтера з перероблених шин, а також мають в собі технології, які допоможуть зберегти безпеку пішоходів.

Виробник, фірма Goodyear заявляє, що основною перевагою шини є те, що вона «вдихає» вуглекислий газ і виділяє кисень (ось де працює мох). Компанія відзначає, що для міста розміром з Париж, результатом стане знищення понад 4000 тонн CO2 щорічно, тому уявіть, що станеться, якщо на кожному електромобілі буде рости мох ще й на даху!

Oxygene збирає енергію, що генерується під час фотосинтезу моху, для забезпечення роботи електроніки, яка включає вбудовані датчики, блок обробки штучного інтелекту і я світлову смугу на боковій стінці шини, яка перемикає кольори, попереджаючи як учасників дорожнього руху, так і пішоходів про майбутні маневри, таких як зміни смуги руху або гальмування.

Шина надрукована з допомогою 3D-друку з використанням порошку з перероблених шин. Вона також має вбудовану можливість підключення, яка може стати в нагоді в автономних транспортних засобах в майбутньому.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!