Новини

Повернутися до переліку новин

Новий проект 100 МВт ВЕС у Запорізькій області за участю світового виробника вітротурбін – ще один приклад привабливості «зелених» інвестицій в Україні

Новий проект 100 МВт ВЕС у Запорізькій області за участю світового виробника вітротурбін – ще один приклад привабливості «зелених» інвестицій в Україні

Україна та Данія продовжують плідне партнерство у відновлюваній енергетиці, що відзначилося новою угодою між компаніями «ДТЕК ВДЕ» і «Vestas» - встановлення Орловської вітроелектростанції (ВЕС) потужністю 100 МВт у Запорізькій області у 2019 році.

Це буде ще одна важлива інвестиція у понад 135 млн євро у вітроенергетику України.

На станції планується встановити 26 вітротурбін «Vestas» кожна потужністю 3,8 МВт. Вітроелектростанція зможе генерувати біля 380 млн кВт*год «чистої» електроенергії, що достатньо для потреб близько 200 тис. споживачів.

Вітаючи це рішення на тематичному круглому столі, Голова Держенергоефективності Сергій Савчук наголосив, що черговий «зелений» проект свідчить не тільки про діючі ефективні законодавчі стимули, а й активну роботу як вітчизняних, так і іноземних компаній на українському ринку.

Важливо, що данська компанія «Vestas», яка має у портфелі 92 ГВт виготовлених вітротурбін у 79 країнах світу, продовжує працювати в Україні. На сьогодні загальна потужність вітротурбін, вироблених компанією для українських проектів, - 300 МВт.

Загалом, Данія ще у 2015 р. досягла мети свого Національного плану дій з відновлюваної енергетики до 2020 р. - 30% «чистої» енергії в кінцевому енергоспоживанні. У планах – 50% «зеленої» енергії у 2030 році.

«Тому ми продовжуємо співпрацювати із Данією, зокрема, Українсько-данським енергетичним центром та Посольством Королівства Данія в Україні щодо залучення досвіду та інвестицій Данії у відновлювану енергетику України», - повідомив Сергій Савчук.

Джерело: Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!