Новини

Повернутися до переліку новин

ОАЕ запускає лабораторію зі штучним інтелектом для відстеження сонячної енергії та забруднення

В Об'єднаних Арабських Еміратах штучний інтелект буде знаходити найкращі місця для видобутку сонячної енергії, а також стежити та аналізувати рівень забруднення повітря в країні. Для цього Міністерство екології та боротьби зі зміною клімату уклало угоду про співпрацю з Міжнародним агентством з поновлюваних джерел енергії (IRENA) та Університетом Халіфа, пише The Arabian Business.

Спільними зусиллями вони збираються створити нову лабораторію зі штучним інтелектом, яка буде працювати у трьох ключових напрямках, а саме: створення в режимі реального часу карт максимальної концентрації сонячної енергії в ОАЕ, управління системою моніторингу екології, а також робота з системою спостереження за морським середовищем.

Виявлення локацій, в яких найдоцільніше будувати сонячні ферми, дозволить створити розгорнуту мережу електростанцій на чистій енергії.

Система моніторингу морського середовища буде базуватися на даних, які  щодня надаються NASA та Європейським космічним агентством. Вона буде здійснювати постійну оцінку якості води біля берегів ОАЕ, а також виявляти витоки нафти та вдосконалювати маршрути танкерів у Заливі.

Система моніторингу навколишнього середовища допомагає щохвилинно стежити за рівнем забруднення повітря та напрямком його руху. На основі цих даних можна створити триденні прогнози по шести основним забруднюючим мікрочастинкам діаметром менш як 10 мікрон, і п'ятиденну модель передбачуваних переміщень забруднених повітряними масами з частинками діаметром менш як 2,5 мікрон.

Джерело: журнал «Екологія підприємства» за матеріалами www.arabianbusiness.com

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!