Новини

Повернутися до переліку новин

Остап Семерак: «Насправді кліматична політика – це унікальна можливість для стрімкої модернізації України»

Україна останні два роки веде активну участь у формуванні нової міжнародної кліматичної політики.  Про це в програмі «Бацман» на телеканалі «112 Україна» розповів Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак. Він нагадав, що Україна однією із перших на європейському континенті підписала та ратифікували Паризьку кліматичну угоду, яка прийде на заміну Кіотському протоколу. За словами Міністра, така активність – хороший шанс для України модернізувати економіку, перейти до інноваційних технологій, що дозволять скороти викиди парникових газів і забруднюючих речовин в атмосферне повітря, а також збільшити частку відновлювальних джерел енергії у загальній енергетичній системі

«Міжнародна екологічна політика зараз є основою модернізації економік провідних країн світу. Насправді,  це ліфт не тільки до чистішого довкілля та середовища проживання, а до розвитку  економіки і зокрема, створення нових робочих місць. Водночас це передбачає поступову відмову від викопних вуглеводнів», – пояснив Остап Семерак.

Він навів приклад Британії,   яка протягом останнього часу зменшила вуглецеву залежність більше, ніж на третину і завдяки цьому майже на 50% збільшила показники ВВП.

«Це приклад, коли країна відірвалася від тих трендів, в яких живе Україна.  Ми все ще глибоко залежні від вугілля, завдяки якому виробляємо тепло та енергію. Проте чим більше ми спалюємо вугілля, то тим більше ми забруднюємо повітря, яким дихаємо.  Це у час, коли у світі є коаліції країн, які відмовилися від добування і спалювання вугілля», – пояснив Остап Семерак.

Він переконаний, що Україна має потенціал для поступового зменшення використання вугілля і натомість має продукувати інші методи,  які сприятимуть розвитку інноваційних технологій та науки та дозволять досягнути показників декарбонізації енергетики, передбачених урядовою Енергетичною стратегією до 2035 року.

«Це амбітне завдання вимагає конкретних кроків – відмови від вугілля і інвестування в відновлювальну енергетику.  Ми повинні це зробити, щоб бути конкурентними», – резюмував Остап Семерак.

Джерело: www.menr.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!