Новини

Повернутися до переліку новин

Під Києвом мають намір побудувати енергонезалежне місто, де не буде комунальних послуг

Під Києвом мають намір побудувати енергонезалежне місто на 50 тисяч чоловік.

Автономні поселення, які будуть повністю забезпечені енергоресурсами завдяки використанню поновлюваних джерел енергії, зводитиме компанія "ЕлектроЮкрейн", яка входить у міжнародну групу EST (ELECTRO SOLAR TECH) розвитку енергоефективних проектів.

За словами виконавчого директора компанії "ЕлекроЮкрейн" Володимира Тарасова, будівництво двох невеликих поселень під Києвом розпочнеться навесні наступного року.

"Ми з партнерами вже придбали дві земельні ділянки на Бориспільському та Житомирському напрямках для однотипних поселень на 260 домоволодінь, - розповів він. – Наразі проектуються будинки площею від 40 до 160 кв. м - перші будуть введені в експлуатацію восени 2018 року і будуть коштувати від 25 тисяч доларів".

Мешканці нового міста не платитимуть за комунальні послуги, зауважує Володимир Тарасов. "Не виходячи за певні рамки, власники квартир чи будиночків будуть гарантовано забезпечені і звільнені від оплати комунальних послуг», - зазначив він.

Як зазначає генеральний директор "ЕлектроЮкрейн" Анатолій Кравцов, енергонезалежне місто розташується на близько 4,6 тисяч гектарах. «Наша мрія - створення окремого екологічно чистого нового населеного пункту, де люди не будуть платити за комунальні послуги, - розповідає він. - Вже є генплан розвитку цього міста".

Зараз компанія "ЕлектроЮкрейн" будує під Києвом сонячну електростанцію потужністю 100 МВт, продовжує Анатолій Кравцов. «Гарантійний термін експлуатації сонячної електростанції 25 років, а термін окупність від 3,5 до 4,5 років, - пояснює він. – Приміром, у Чилі жителі деякий час не платили за електроенергію, тому що вони не купували вугілля, а ставили сонячні електростанції».

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!