Новини

Повернутися до переліку новин

Підведено проміжні підсумки в сфері екологічної безпеки у 2018 році

Вчора в рамках виставки «Екологія підприємства», що традиційно проходить у листопаді у Києві на території Міжнародного виставкового центру, відбулася Стратегічна конференція «Екологія: управління змінами — 2018», яку організував та провів журнал «Екологія підприємства».

Понад 100 учасників – практиків-екологів з провідних  підприємств України, 20 професійних виступів, гаряча дискусія та обговорення.

Описание: Описание: C:\Users\guard13\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\P1110712.jpg

Насичена програма забезпечила динамічний формат, розгляд найважливіших аспектів роботи еколога підприємства у 2018 році та нові цікаві і перспективні напрямки взаємодії у трикутнику «держава (влада) – бізнес (еколог) – громадськість».

«З набуттям чинності угоди про Асоціацію України з ЄС українське екологічне законодавство стрімко змінюється.

Кожний еколог на підприємстві працює в умовах, коли, відповідаючи за дотримання всіх вимог законодавства, має бути організовано конструктивний постійний діалог з власниками бізнесу, еко активістами. Часто це процес, що потребує не просто бездоганних знань, а й величезного арсеналу практичних навиків.

Тому сьогодні стратегічна конференція спрямована на надання відповідей на найбільш актуальні і гострі запитання екологів від провідних експертів галузі...» - зазначила модератор заходу, шеф-редактор журналу «Екологія підприємства» Людмила Циганок.

 

Відкрили конференцію в пленарній сесії «Стратегія екологічної безпеки в Україні»:

  • Світлана Сушко, експерт з наближення законодавства Команди Підтримки Реформ Міністерства Екології і Природних ресурсів України
  • Віктор Черевко, директор Департаменту державного екологічного нагляду (контролю) Держекоінспекції 
  • Тамара Буренко, к.н.держ.упр., заступник директора Департаменту-начальник управління моніторингу та інформатизації Департаменту стратегічного розвитку Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України
  • Руслана Корецька, департамент екології та природних ресурсів Київської ОДА
  • Надія Рязанова, радник з питань фінансової індустрії, International Finance Corporation
  • Денис Малюська, юридичний радник, International Finance Corporation

Обговорили питання імплементації в Україні Директиви 2010/75/ЄС про промислове забруднення, реформування Держекоінспекції, енергоефективність підприємств у ракурсі викликів та можливостей, актуальність системи управління екологічними і соціальними ризиками в проектах «зеленої» економіки, ризики посилення екологічного законодавства з урахуванням міжнародних зобов’язань України та основні зміни законодавства в сфері охорони довкілля, що відбулися у 2018 році.

Описание: Описание: C:\Users\guard13\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\P1110656.jpg

Друга сесія була присвячена темі «Промислові відходи: зберігання, переробка, утилізація». До обговорення гарячих питань долучилися кращі експерти сфери управління відходами  Валентин Щербина, еколог-практик, еколог в Національній поліції України, Тетяна Завгородня, начальник відділу екології бізнес-блоку Генерація Електроенергії ТОВ «ДТЕК Енерго», Кирило Косоуров,  голова правління Асоціації підприємств у сфері поводження з небезпечними відходами, екопрактик, член громадських рад Мінприроди, Мінекономіки, Державної регуляторної служби, блогер, Всеволод Савенко, керуючий екологічною групою компаній ЕСКО ККД & ТСК РГ, фахівець в галузі поводження з відходами, збору–утилізації матеріалів, тари і упаковки, Тетяна Омельяненко, представництво групи молодих фахівців Міжнародної асоціації твердих відходів (ISWA) в Україні, Павло Бондарев, менеджер проектів з екології та технологій Асоціації «Укрцемент»

Описание: Описание: C:\Users\guard13\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\P1110697.jpg

Другу частину конференції відкрила експертна панель 2. Енергетичний мікс майбутнього: роль традиційних та альтернативних джерел енергії

Про майбутнє альтернативної енергетики в Україні, конкурентоспроможність та інвестиційну привабливість різних джерел енергії, стан та перспективи розвитку біоенергетики в Україні та інші важливі питання обговорили кращі експерти сфери Юрій Шафаренко, директор Департаменту відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, Станіслав Ігнатьєв, виконавчий директор Інституту сталого розвитку, засновник Харківського енергетичного кластеру, Георгій Гелетуха,  голова правління Громадської спілки «Біоенергетична асоціація України», Юрій Епштейн, експерт Біоенергетичної асоціації України, директор консалтингової компанії «Акорд», блогер, автор статей з біогазової енергетики

Описание: Описание: C:\Users\guard13\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\P1110757.jpg

Завершили роботу Практикумом для екологів,  в якому взяли участь  Віра Смоляр, директор Науково-дослідного центру екологічної безпеки та природокористування, Ірина Черниш, учасниця ініціативної групи Save Dnipro та співрозробниця SaveEcoBot, Сергій Козін, голова правління Фонду розвитку публічно-приватного партнерства, експерт з розвитку державно-приватного партнерства у сфері громадського здоров’я.

Ось лише деякі відгуки учасників:

«Дякую журналу «Екологія підприємства» за чудову і насичену стратегічну конференцію за результатами року «Екологія. Управління змінами 2018». Від команди Save Dnipro вдячність за запрошення для презентації Saveecobot. Круто, коли профільне видання вдало поєднує на одному майданчику і представників громадськості, бізнесу, контролюючих та різних уповноважених органів! Так тримати!» Ірина Черниш

«Конференція на голову вища тих, які колись доводилося відвідувати» Людмила Хоміч
ЩОБ ЖИТИ - НЕОБХІДНО ЗМІНИТИСЯ КОЖНОМУ З НАС!!»
Віктор Симоненко

Джерело: журнал «Екологія підприємства» 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!