Новини

Повернутися до переліку новин

Південна Корея та Китай будуть боротися з забрудненнями повітря за допомогою дощів

Південнокорейські вчені розробили проект створення штучного дощу, який допоможе впоратися з зростаючим рівнем забрудненням повітря в Сеулі. Його представив президент країни Мун Чже Ін і запропонував об'єднатися з Китаєм для боротьби зі зростаючими проблемами навколишнього середовища, пише ZNAJ.UA з посиланням на Daily Mail.

Експерти пов'язують високий рівень шкідливих речовин з масовою промисловою діяльністю Китаю і вихлопними газами південнокорейських автомобілів.

З останній тиждень концентрація дрібного пилу у Південній Кореї досягла нових максимумів. Жителям країни довелося носити маски під час подорожей під густим сірим небом. За даними Національного інституту екологічних досліджень, у Сеулі о 16 годині вечора за місцевим часом концентрація дрібнодисперсного пилу становила 136 мікрограмів на кубометр.

Організація стверджує, що рівні вище 75 мікрограмів на кубометр — «дуже погано».
У країні було проведено надзвичайне засідання на якому домовилися оперативно прийняти законопроекти для вирішення цієї проблеми.

Лідер країни зазначив, що Китай «значно просунувся в цьому напрямку», ніж Південна Корея  і висловив сподівання, що створення штучного дощу над Жовтим морем між країнами допоможе зменшити забруднення повітря.

Президент Мун Чже Ін також запропонував Південної Кореї і Китаю розробити спільну систему оповіщення про забруднення повітря.
Також він доручив чиновникам прискорити закриття працюючих понад 30 років вугільних електростанцій і при необхідності скласти додатковий бюджет для установки в школах більшої кількості очищувачів повітря і підтримки можливих спільних дій з Китаєм.

Слід відзначати, що в січні південнокорейське метеорологічне агентство не змогло провести експеримент по створенню штучного дощу.

Нагадаємо, несприятлива екологічна обстановка впливає на багато аспектів здоров'я і може привести до різних проблем: від астми до передчасних пологів.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»  

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!