Новини

Повернутися до переліку новин

Почали діяти нові Правила надання послуг з вивезення побутових відходів

Набрала чинність постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» від 27 березня 2019 р. № 318.

Зокрема новим абз. 3 у п. 1 Порядку формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів, затвердженого постановою Уряду від 26 липня 2006 р. № 1010, визначено, що у разі запровадження роздільного збирання побутових відходів, під час встановлення тарифів на послугу з поводження з побутовими відходами (тарифи на послуги), не буде враховуватися вартість операцій щодо поводження з роздільно зібраними корисними компонентами відходів.

За новою редакцією п. 2-1 відтепер до розрахунку тарифів включатимуть витрати, які згідно з Податковим кодексом враховуються під час обчислення об’єкта обкладення податком на прибуток підприємств.

Встановлено, що тарифи є сумою тарифів на послуги з вивезення, перероблення та захоронення побутових відходів, формування яких здійснюється з урахуванням витрат за кожною послугою та в розрізі операцій, облік яких ведеться суб’єктом господарювання окремо (новий абз. у п. 8).

До складу тарифів тепер не включатимуться витрати зі здійснення капітальних вкладень, створення спеціальних інвестиційних фондів чи із забезпечення прибутковості інвестиційного капіталу (виключено п. 23).

Виключено й п. 25, а тому кошти, які надходять у результаті здійснення заходів з енергозбереження (щодо стимулювання скорочення питомих витрат матеріальних, паливно-енергетичних та трудових ресурсів), не будуть використовуватися для відновлення активів підприємств та матеріального заохочення працівників.

Також відтепер тарифи формуватимуться одні для всіх, так як виключено п. 34, за яким тарифи визначалися для 3 окремих груп споживачів (населення, бюджетних установ та інших споживачів).

Виключено з Порядку і розділ V, яким врегульовувалося відшкодування витрат підприємств, які виникали протягом періоду розгляду розрахунків тарифів, їх встановлення та оприлюднення уповноваженим органом.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» за матеріалами LexInform

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!