Новини

Повернутися до переліку новин

Понад 60 вітчизняних «зелених» проектів на суму 1,7 млрд євро шукають інвесторів на карті UAMAP

Держенергоефективності разом із GIZ, Всеукраїнською агенцією інвестицій та сталого розвитку та Українсько-данським енергетичним центром продовжує працювати над Інтерактивною інвестиційної картою з енергоефективності та відновлюваної енергетики України – UAMAP

На сьогодні на карті опубліковано 131 «зелений» проект. З них 68 потенційних проектів - на суму 1,7 млрд євро.

«Серед зазначених проектів - 26 нових пропозицій, опублікованих із початку 2018 року. Частина з них готова до реалізації, має розроблений бізнес-план чи технічну документацію. Більшість проектів стосується встановлення сонячних станцій та переробки сміття для генерації енергії», - зауважив С.Савчук.

Фактично, карта UAMAP – це цінне джерело інформації для інвесторів та міжнародних організацій про потреби регіонів у «зелених» проектах.

Крім того, веб-сайт www.uamap.org.ua містить інформацію про програми фінансування проектів відновлюваної енергетики та енергоефективності, які пропонують вітчизняні та міжнародні інституції..

Наприклад, в Україні з 2016 р. діє програма еко-банкінгу, запроваджена Укргазбанком спільно із Міжнародною фінансовою корпорацією. На сьогодні банком прокредитовано 86 проектів «зеленої» енергетики потужністю 451 МВт на суму 245 млн євро.

Консолідувавши зусилля для впровадження «зеленого» проекту, місцева влада, розробники та інвестори зроблять чималу інвестицію, спрямовану на посилення енергетичної незалежності та економічний розвиток регіону. 

Збільшення кількості профінансованих «зелених» проектів дозволить швидше розвивати цей ринок, на якому зростатиме конкуренція, з’являтимуться нові гравці, активізується бізнес, збільшиться зайнятість населення. У масштабах держави проекти «зеленої» енергетики позитивно впливають на зміцнення економіки.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!