Новини

Повернутися до переліку новин

Правда про оцінку впливу на довкілля в галузі надрокористування

В Держгеонадрах України заявили, що через 90 днів  буде проведено перший в 2018 році аукціон з продажу спеціальних дозволів на користування надрами.

Також, в Службі повідомили, що на першому аукціоні з продажу спеціальних дозволів на користування надрами в 2018 році не будуть включені ділянки на користування нафтогазоносними надрами, адже згідно з абзацом 3 статті 14 Закону України «Про нафту і газ» надання спеціальних дозволів на користування нафтогазоносними надрами здійснюється з урахуванням результатів оцінки впливу на довкілля.

Нагадуємо, що18 грудня 2017 року введено в дію Закон України «Про оцінку впливу на довкілля» згідно з яким, надання спецдозволу у користування здійснюється з урахуванням результатів оцінки впливу на довкілля.

Відповідаючи на запитання журналістів на прес-конференції в Києві, відносно заяви Держгеонадр про те, що перший аукціон із продажу спецдозволів у 2018 році  відбудеться без виставлення   нафтогазоносних ділянок, через необхідність проведення процедури ОВД, Міністр екології О.Семерак заявив: «Така заява не відповідає дійсності. Вона не пов’язана із вказаним Законом. На жаль,  вона використовується для прикриття непрозорих, корупційних дій Служби".

Крім цього, Семерак заявив, що Держгеонадра потребують реформування та висловив впевненість,  що новий керівник займеться її реформуванням.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!