Новини

Повернутися до переліку новин

Презентація екологічної мобільної лабораторії

У четвер, 14 червня, о 12:00 годині на площі біля Київської обласної державної адміністрації (м. Київ, пл. Лесі Українки, 1) відбудеться презентація екологічної мобільної лабораторії, за участю голови Київської обласної державної адміністрації Олександра Любомировича Горгана та  представників облдержадміністрації.

Для забезпечення сталого екологічного розвитку Київської області впроваджується інноваційний проект екологічного моніторингу, який дасть можливість жителям Київщини в режимі онлайн відслідковувати основні екологічні показники області.

Ключовою складовою системи є сучасна екологічна лабораторія на базі автомобіля VOLKSWAGEN CRAFTER (2017 року випуску), яка оснащена сучасними приладами для вимірювання більш ніж 17 показників, таких як : оксид азоту, оксид вуглецю, діоксид азоту, діоксид сірки та аміаку, бета і гама випромінювання , температури повітря, вологості, атмосферного тиску, швидкості і напрямку вітру, концентрації нерозчинених зважених часток, що містяться у воді, pH, концентрації розчиненого кисню, електропровідність, фосфати, сульфати, нітрити, нітрати і т.д. Це дасть змогу оперативно реагувати на звернення громадян та критичні екологічні ситуації, які можуть погіршити стан навколишнього середовища та приймати управлінські рішення для покращення стану довкілля.

Мобільна лабораторія здійснює «точкові виміри» рівня забруднення атмосферного повітря , рівня радіаційного забруднення, метеорологічних показників та контроль якості води .

Поточні значення вимірювальних величин відображатимуться на веб-додатку «Моніторинг довкілля» до сайту департаменту екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації та зберігатимуться на сервері, що дасть можливість відслідковувати динаміку змін екологічних показників у місцях проведення вимірювань.

Джерело: Київська Обласна Державна Адміністрація, Департамент екології та природних ресурсів

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!