Новини

Повернутися до переліку новин

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про Основні засади (Стратегію) екологічної політики України на період до 2030 року»

28 березня Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про Основні засади (Стратегію) екологічної політики України на період до 2030 року». Наприкінці лютого парламент його підтримав у другому читанні та в цілому.

Оновлену Стратегію екологічної політики підготувало Мінприроди за участю українських та міжнародних експертів із різних галузей економіки. Як зазначив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, завдання нового закону не лише сприяти подоланню наслідків екологічних проблем, а усувати «кореневі» причини їх виникнення.

«Система, яку ми заклали в оновлену Стратегію, успішно діє у країнах ЄС. Це доктрина формування нової екологічної політики. Вона має бути апробована в наших реаліях.

Розроблений Мінприроди документ відповідає європейським екологічним стандартам, а також середньостроковим пріоритетам дій Уряду, адже успішними у майбутньому будуть тільки ті економіки, які вчасно зуміли перейти до ресурсоефективної, циклічної, низьковуглецевої економіки. Так, Україні ще багато працювати у цьому напрямку, але якщо ми не будемо робити кроків до «озеленення» національної економіки, то ризикуємо опинитися в аутсайдерах. Нам це точно не потрібно», - прокоментував Остап Семерак.

Стратегія, у тому числі, передбачає заходи для зменшення забруднення атмосферного повітря та води, і загалом зміни в державному управління через запровадження екологічних норм та стандартів, оскільки фактично дві третини населення країни проживає на територіях, де стан атмосферного повітря не відповідає гігієнічним нормативам, а стан земельних ресурсів та поверхневих водних об’єкті, якість води в них, за ступенем забруднення віднесені до забруднених і дуже забруднених.

Як зазначив Міністр екології, цілі Стратегія державної екологічної політики України можуть переглядатися кожні 5-6 років залежно від ефективності їх впровадження.  На її виконання також буде розроблено Національний план дій як того вимагає чинне законодавство.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»  за матеріалами www.menr.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!